Kardinolas raginamas prisiimti atsakomybę seksualinio išnaudojimo byloje

  • Teksto dydis:

Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas) antradienį paragino kardinolą, kuris kaltinamas dangstęs vieno kunigo seksualinę prievartą prieš skautus, „prisiimti atsakomybę“ šioje byloje, kuri sukrėtė visą šalį.

„Nepakeisdamas nei Bažnyčios, nei teisėjų, nes tyrimas tebevyksta, pasakysiu tik vieną dalyką: jis privalo prisiimti atsakomybę, kalbėti ir veikti“, – sakė premjeras BFM TV.

Kardinolas Philippe'as Barbarinas (Filipas Barbarenas) yra vienas iš kelių aukštų pareigūnų, kaltinamų seksualinės prievartos dangstymu.

Neigia dangstęs pedofiliją

Liono arkivyskupas Ph.Barbarinas (Filipas Barbarenas) antradienį neigė dangstęs vieno kunigo seksualinę prievartą prieš skautus, naujam skandalui sukrėtus šalies Katalikų Bažnyčią.

„Aš niekada nedangsčiau pedofilijos“, – pareiškė kardinolas Ph.Barbarinas spaudos konferencijoje.

Naujausias vaikų lytinio išnaudojimo skandalas Bažnyčioje kilo sausį, kai kunigui Bernardui Preynatui (Bernarui Prena) buvo pateikti kaltinimai dėl skautų berniukų seksualinio išnaudojimo nuo 1986 iki 1991 metų.

Pasak prokurorų, kaltinamasis sutiko su jam pateiktais kaltinimais.

Nukentėjusieji pateikė skundus prieš keletą Liono vyskupijos aukšto rango pareigūnų, tarp kurių yra ir Liono arkivyskupas Ph. Barbarinas, kaltindami juos žinojus apie vaikų išnaudojimą, tačiau apie jį nepranešus.

Ph.Barbarinas tvirtino, kad tuo metu, kai buvo gauti pirmieji nusiskundimai dėl B.Preynato, kuris buvo trumpam nušalintas nuo savo pareigų, o vėliau perkeltas į kitą parapiją, jis nevadovavo vyskupijai.

Kaltinimai B.Preynatui buvo pateikti tik tada, kai vienas nukentėjusiųjų, kurį kunigas įtariamas išnaudojęs devintajame dešimtmetyje, 2015 metais sužinojo, kad minėtas kunigas tebetarnauja bažnyčioje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
tik logiskai pagalvoti kodel per amzius Vatikanas buvo ir yra bene slapciausia istaiga po /Dievo sventumo/ skraiste ir moteru neisileisdavo jos galejo būti tik vienuolemis o apie normalaus zmogaus seksualinius jausmus buvo tabu tai yla islenda is maiso ir ten pakliudavo tik atrinkti savi/homoseksualai ar pedofilai o kalbant apie vienuoles taiko gero tai liesbietes ir dar kas juos islaiko ant musu sprando nekalbant apie tai kad tai turtingiausia pasaulyje grupuote mulkinanti zmones Dievo vardu. Dievas yra bet jie yra netikri pranasai ir juos reiketu isaiskinti ir ivesti kontrole Vatikanui nes Kristus pasake netikekite netikrais pranasais nes siandien tie tikintieji fanatiskai uzhipnotizuoti tu /kunigu/itaigos nemato kad baznycia nori sugriauti velnias ikunijes savo dvasia tuose kuniguose kurie viena kalba kita daro....

juk kanonus rašo gyvenimas,o ne....

juk kanonus rašo gyvenimas,o ne.... portretas
taigi, pernai rusėjo mėn. popiežius PRANCIŠKUS viešėdamas JAV reikalavo atsakomybės iš kardinolų ir vyskupų dėl seksualinio išnaudojimo.Ko gero AFRIKOS kardinolai teisūs sakydami,kad reikės kreiptis tiesiogiai į DIEVĄ DANGUJE,kad įvestų tvarką žemėje,kadangi popiežiaus neklauso.TIK AR IŠGIRS? NEMANAU.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių