JAV karo laivas vėl tapo iš Jemeno paleistos raketos taikiniu

  • Teksto dydis:

Vienas JAV eskadrinis minininkas jau antrąkart per pastarąsias keturias dienas tapo raketų atakos taikiniu, o per pastarąjį incidentą raketa vėl buvo paleista iš sukilėlių kontroliuojamos teritorijos Jemene, trečiadienį pranešė vienas Amerikos gynybos pareigūnas.

„Į eskadrinį minininką „USS Mason“ vėl buvo taikytasi pakrančių gynybos sparnuotąja raketa, paleista iš (šiitų sukilėlių) husių kontroliuojamos teritorijos į pietus nuo al Chudaidos“, – sakė pareigūnas, prašęs neviešinti jo vardo.

Eskadrinis minininkas „USS Mason“ aptiko atskriejančią raketą apie 18 val. vietos (ir Lietuvos) laiku ir panaudojo ginamąsias priemones, nurodė pareigūnas. Jis nepateikė daugiau detalių, kokios priemonės buvo panaudotos.

„Neaišku, aš raketa nukrito į vandenį dėl ginamųjų priemonių, ar ji būtų įsirėžusi į vandenį savaime“, – sakė šaltinis.

Per šį incidentą žmonės nenukentėjo, o laivui nebuvo padaryta jokios žalos.

Anksčiau šią savaitę Amerikos karinės jūrų pajėgos pranešė, kad dvi raketos, sekmadienio vakarą paleistos iš šiitų sukilėlių kontroliuojamos teritorijos Jemene, nukrito Raudonojoje jūroje netoli „Mason“, patruliavusio prie šios karo draskomos šalies krantų,

Abi tos raketos irgi nukrito į vandenį, nepasiekusios laivo, o žmonės tąsyk irgi nenukentėjo, sakė pareigūnai.

Be to, pirmadienį su husiais kovojanti arabų koalicija apkaltino sukilėlius paleidus balistinę raketą link Taifo miesto Saudo Arabijos pietvakariuose.

Raketa veikiausiai buvo nutaikyta į vieną Saudo Arabijos karinę bazę ir nukrito netoli musulmonų šventojo Mekos miesto. Ji buvo toliausiai į karalystės teritoriją nuskriejusi šiitų sukilėlių arba jų sąjungininkų paleista raketa.

Ši raketa yra viena iš dviejų, kurias sekmadienį numušė Saudo Arabijos vadovaujama koalicija. Kita buvo paleista link Maribo, esančio į rytus nuo sukilėlių kontroliuojamos Jemeno sostinės Sanos.

Minimi incidentai įvyko Jungtiniams Arabų Emyratams (JAE) trečiadienį pranešus, kad Jemeno sukilėliai smogė „civiliniam“ laivui strateginę reikšmę turinčiame Bab el Mandebo sąsiauryje ir sužeidė jo įgulos narius, tarp jų vieną Lietuvos pilietį.

Atsakomybę už ataką, kuri buvo įvykdyta spalio 1 dieną, prisiėmė šiitų sukilėliai.

JAE yra svarbi Saudo Arabijos vadovaujamos koalicijos, kuri su Jemeno sukilėliais kovoja nuo praėjusių metų kovo, narė.

Koalicijos karo laivai įvedė jūrų blokadą sukilėlių kontroliuojamiems uostams palei Jemeno Raudonosios jūros pakrantę ir įleidžia tik Jungtinių Tautų patvirtintas pagalbos siuntas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
o ką jis ten veikia,tegu varo greičiau namo,tie galvažudžiai

ka aplamai jankyno kariniai laivai

ka  aplamai  jankyno  kariniai  laivai portretas
veikia raudonojoj juroj ???? kurpia provokacijas pries visas salis esancias tam rajone ??

na matomai jankiams jau nusibodo bordelis sirijoj

na  matomai  jankiams  jau  nusibodo  bordelis sirijoj portretas
nutare atakuot Jemena , -todel kaip visada pirmiausiai provokacija neva kazkas uzpuole amerikonu kariny laiva , todel manau neuzilgo visa jankiu karine armada uzpuls Jemena ir presides Jemene zudynes, jankiai tures kur perkelt savo samdomus zudikus islamistus teroristus -is Sirijos y Jemena.......Europa dabar gali pradet laukt pabegeliu is Jemeno
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių