Ispanijoje nuteisti dėl mirtinos spūsties Madrido arenoje kalti asmenys

  • Teksto dydis:

Ispanijos teismas antradienį skyrė laisvės atėmimo bausmes penkiems vyrams, nuteistiems už mirtiną spūstį, kuri kilo jų organizuotoje Helovyno šventėje 2012 metais, o jos metu žuvo penkios jaunos moterys.

Madrido teismas pripažino penkis įtariamuosius kaltais dėl nužudymo per nerūpestingumą ir skyrė jiems nuo dvejų su puse iki ketverių metų laisvės atėmimo bausmes.

Dar dviems vyrams teismas skyrė 3,6 tūkst. eurų baudą.

Visi septyni kaltais pripažinti asmenys visų tragedijos aukų šeimoms turės sumokėti po 350 tūkst. eurų.

Per spūstį Madrido arenoje 2012 metų lapkričio 1 d. ankstų rytą žuvo trys 18-20 metų moterys. Dar dvi 17-os ir 20-ies metų moterys dėl patirtų sužeidimų vėliau mirė ligoninėje.

Ilgiausia laisvės atėmimo bausmė skirta Migueliui Angelui Floresui (Migeliui Anchelui Floresui), renginį organizavusios privačios firmos savininkui.

Pasak teismo, jis pardavė 16 tūkst. 492 bilietus į areną, kurioje telpa tik 10 tūkst. 620 žmonių, „sukeldamas akivaizdų pavojų ten buvusių žmonių fiziniam saugumui“.

M.A. Floresas nurodė uždaryti išėjimo kelius ir laiptines, paaukodamas saugumą, „kad tik gautų didžiausią įmanomą ekonominį pelną“, sakoma išvadose.

Mėgėjiškuose vaizdo įrašuose ir nuotraukose, padarytuose tuo metu, kai savo pasirodymą arenoje pradėjo to vakaro žvaigždė, matyti, kaip siaurame koridoriuje susispaudę vakarėlio dalyviai bėgdami griūna vienas ant kito, sudarydami krūvą.

Daugelis jaunų žmonių verkė, bėgdami prie išėjimo durų ištikti panikos, kurią, kaip manoma, sukėlė paleista signalinė raketa ir petardos, iškart po nelaimės pasakojo įvykio liudininkai ir policijos pareigūnai.

Ispanijos televizija paviešino skambučio į greitosios pagalbos tarnybą įrašą, kuriame girdėti, kaip per spūstį sužeistų moterų draugai bando iškviesti medikus, tačiau operatorius atsako, kad greitosios pagalbos automobiliai negali atvykti į areną, nes ją yra apsupusios minios žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių