Gruzijoje tebeieškoma dingusių žmonių ir zoologijos sodo gyvūnų

  • Teksto dydis:

Gruzijos sostinėje gelbėtojai tebeieško daugiau negu dviejų dešimčių žmonių ir nežinomo skaičiaus potencialiai pavojingų gyvūnų, dingusių po smarkių potvynių, užliejusių Tbilisio zoologijos sodą ir nusinešusių bent 12 žmonių gyvybių.

Tbilisio zoologijos sodo direktorius Zurabas Gurielidzė pirmadienį sakė, kad nei vienas iš žuvusių žmonių netapo iš šios įstaigos pabėgusių žvėrių auka. Trys zoologijos sodo darbuotojai nuskendo.

Tarp gyvūnų, pabėgusių iš vandens užlieto zoologijos sodo, buvo liūtų, tigrų, lokių, vilkų ir hipopotamas. Kai kurie iš jų, įskaitant hipopotamą, buvo užmigdyti ir grąžinti į savo aptvarus. Dalį kitų nušovė policija, o kiti tebėra dingę.

Pasak Z.Gurielidzės, kai kurie žvėrys buvo nušauti, nors tai galbūt nebuvo būtina.

„Jeigu gyvūnas užpuola žmones – tai viena, bet kai kuriuos atvejus turėsime ištirti. Nenorėčiau skelbti jokių skubtų pareiškimų, bet tikrai žinau, kad nebuvo jokio įsakymo žudyti gyvūnus. Kai kurie policininkai viršijo savo įgaliojimus“, – direktorius sakė žurnalistams.

Zoologijos sodo administracija patvirtino, kad jaunas baltasis liūtas Šumba, kuris buvo labai populiarus tarp lankytojų, buvo rastas nužudytas įstaigos teritorijoje.

„Liūtas Šumba nebegyvas. Jis buvo nušautas į galvą“, – zoologijos sodo atstovas sakė žurnalistams.

Socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimų, kad policija šaudė į gyvūnus, nors tai nebuvo būtina. Buvo pradėti rinkti parašai prie peticijos, reikalaujančios, kad vyriausybė ištirtų tuos pranešimus ir išsiaiškintų, ar policija be būtinos priežasties panaudojo ginklus prieš gyvūnus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:d

:d portretas
Geriau į brudus žmones šaudytų, o ne į gyvūnus. Jau ir taip vargšai zoologijos sode gyveno kaip kaliniai, o dabar dar ir šaudomi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių