Egipte paminėtos Rusijos lainerio katastrofos metinės

  • Teksto dydis:

Egiptas sekmadienį paminėjo vienerių metų sukaktį po Rusijos oro bendrovės „Metrojet“ lėktuvo katastrofos Sinajuje, nusinešusios visų 224 juo skridusių žmonių gyvybes.

Egipto aviacijos ministras ir Rusijos ambasadorius buvo tarp dalyvavusių atminimo ceremonijoje Raudonosios jūros kurorte Šarm aš Šeiche, iš kurio minėtas lėktuvas pakilo pernai spalio 31 dieną ir sudužo praėjus 24 minutėms.

Egipte veikianti džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) grupuotė pareiškė susprogdinusi lainerį bomba, kuri buvo paslėpta gėrimo skardinėje.

Civilinės aviacijos ministras Sherif Fathy (Šerifas Fathis) dar kartą pareiškė vyriausybės užuojautą aukų artimiesiems. Jis kalbėjo apie „mūsų sielvartą ir liūdesį dėl prarastų gyvybių“.

Rusijos ambasadorius Sergejus Kirpičenka sakė, kad „liūdesys tęsiasi ir niekada neišblės“.

Pernai lapkričio 17-ąją Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė, kad jo šalies tyrėjai rado įrodymų, kad lėktuve buvo bomba. Kremliaus vadovas pažadėjo nubausti atsakinguosius už šią tragediją.

Vasarį Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi (Abdel Fatahas Sisis) pirmąkart pripažino, kad katastrofos priežastis buvo „terorizmas“, nors vyriausybė dar nėra paskelbusi jokios oficialios ataskaitos.

A.F.al Sisi anksčiau atmetė „propagandinį“ IS pareiškimą, kad lėktuvą susprogdino būtent šis judėjimas.

Pirmadienio rytą ortodoksų bažnyčioje Šarm aš Šeiche bus aukojamos gedulingos mišios.

Atsakydama į šią katastrofą, Rusija pernai sustabdė visus skrydžius į Egiptą. Didžioji Britanija taip pat sustabdė skrydžius į Šarm aš Šeichą, o šie sprendimai smarkiai paveikė Egipto turizmo sektorių, nuniokotą per neramumus po 2011 metais įvykusios Arabų pavasario revoliucijos.

Sekmadienį ambasadorius S. Kirpičenka sakė esantis įsitikinęs, kad Rusija greitai atnaujins skrydžius į Egiptą.

„Esame tikri, kad sparčiai artėja diena ir valanda, kai rusų turizmas grįš į Egiptą, – sakė jis. – Dirbame dėl to dieną ir naktį.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių