Egipte dėl bažnyčios padegimo kalėti iki gyvos galvos nuteisti 69 islamistai

  • Teksto dydis:

Egipte trečiadienį nuspręsta iki gyvos galvos įkalinti 69 islamistus už bažnyčios padegimą netoli Kairo 2013-ųjų rugpjūtį, kai buvo susidorojama su nuverstojo prezidento Mohamedo Mursi (Mohamedo Mursio) šalininkais, pranešė teismo pareigūnas.

Koptų bažnyčia buvo padegta ir atakuota policijos nuovada per riaušes Kerdasos mieste 2013-ųjų rugpjūčio 14 dieną, kai tramdant dvi protestavusiųjų stovyklas tą pačią dieną sostinėje žuvo šimtai M.Mursi šalininkų.

Teismas dar nuteisė du nepilnamečius kalėti 10 metų, nagrinėjant tą pačią bylą.

Šimtai M.Mursi šalininkų buvo nuteisti myriop arba kalėti iki gyvos galvos po gana greitų masinių teismo procesų, kuriuos Jungtinės Tautos pavadino „precedento neturinčiais pastarojo meto istorijoje“.

Pačiam islamistų lyderiui M.Mursi teismas praėjusią savaitę skyrė 20 metų kalėjimo už įsakymus areštuoti ir kankinti demonstrantus, susijusius su 2012 metų riaušėmis; anuomet M.Mursi buvo Egipto prezidentas.

Islamistą M.Mursi 2013-ųjų liepos 3 dieną po masinių protestų gatvėse prieš jo valdymą nuvertė tuometinis armijos vadas Abdel Fattah al-Sisi (Abdel Fata Sisi), dabar prezidentas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių