Dėl vaginos areštuotos Tokijo menininkės kilo protestai

Japonijos policija dėl kaltinimų nepadorumu areštavo Tokijo menininkę, platinusią duomenis, pagal kuriuos gavėjai galėjo pasidaryti jos vaginos 3D atvaizdus, bet šis areštas išprovokavo protestus dėl to, ką šalininkai vadina laisvos raiškos puolimu.

42 metų Megumi Igarashi (Megumi Igaraši), kuri save vadina Rokude Nashiko (Rokude Našiko), kas apytikriai reiškia „benkartą“, internete bandė surinkti lėšų kajako statybai.

Japonijoje, kaip žinia, klesti pornografijos industrija, bandanti įtikti įvairiausiems skoniams. Tačiau įstatymai vis dar draudžia vaizduoti realias genitalijas, kurios atvaizduose ir vaizdo įrašuose paprastai būna cenzūruojamos.

Menininkė, kuri yra sukūrusi ir kitų genitalijų įkvėptų darbų, buvo areštuota šeštadienį, už „duomenų, pagal kuriuos naudojantis 3D spausdintuvu galima sukurti nepadorų atvaizdą, platinimą“, antradienį sakė policijos atstovas.

 

 

Prieš savo areštą M.Igarashi, kuri antradienį vis dar buvo sulaikyta, internete surinko maždaug milijoną jenų (9,8 tūkst. dolerių).

M.Igarashi šalininkai sako, jog buvo šokiruoti to, kad policija šiuo atveju neįprastai plačiai pritaikė įstatymą dėl nepadorumo.

Aktyvistė Minori Kitahara sakė, kad policija atliko kratą M.Igarashi biure ir konfiskavo 20 jos kūrinių.

„Japonija vis dar yra visuomenė, kurioje tie, kas bando išreikšti moters seksualumą, yra slopinami, o vyrų seksualumas yra pernelyg toleruojamas“, – sakė ji.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vanga-

vanga- portretas
Ka gali pasiulyti "menininkas", kuris neturi talento? Aisku, nebent savo vagina , dar gal -iseinama zarna su kvapu is jos! Daug dziaugsmo besigerintiems sia "kuryba"!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių