Daugiau turkų tankų įvažiavo į Siriją ties naujuoju frontu

  • Teksto dydis:

Turkija šeštadienį nusiuntė daugiau tankų į Šiaurės Sirijos miestelį Al Rai kovoti su „Islamo valstybė“ (IS) ekstremistais, atidarytas naujas frontas po praėjusio mėnesio intervencijos, pranešė valstybinė žiniasklaida.

Tankai į miestelį atvažiavo iš Turkijos pasienio miesto Kiliso, paremti Sirijos opozicijos kovotojų šiaurėje, kur kaimai šiaurėje buvo išvaduoti iš ekstremistų per rugpjūčio 24 dieną pradėtą operaciją „Eufrato skydas“, pranešė Turkijos valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Sieną kirto mažiausiai 20 tankų, penki šarvuočiai, sunkvežimiai ir kitos šarvuotos mašinos, pranešė naujienų agentūra „Dogan“.

Artinantis naujam kontingentui, iš turkų haubicų „Firtina“ buvo šaudoma į IS objektus, sakoma „Dogan“ pranešime.

Proturkiškos sukilėlių grupės „Sultan Murad“ vadas Ahmedas Othmanas (Ahmedas Osmanas) agentūrai AFP Beirute sakė, kad grupė „dabar dirba Al Rai dviem frontais, pietuose ir rytuose, kad (galėtų) judėti neseniai iš IS išvaduoti kaimų link į vakarus nuo Džarabulaus“.

Praėjusio mėnesio Ankaros operacija buvo ambicingiausia per visą pusšeštų metų vykstantį Sirijos konfliktą; ji buvo tęsiama su tankų, karo lėktuvų ir specialiųjų pajėgų parama sukilėliams.

Rugpjūčio 24 dieną per 14 valandų Turkijos remiami Sirijos sukilėliai atkovojo iš IS pasienio miestą Džarabulų ir sėkmingai kovėsi kaimuose netoliese.

Kaip nurodė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), Turkijos remiami sukilėliai šeštadienį taip pat perėmė tris netoli sienos esančius kaimus – du Džarabulaus fronte ir vieną naujajame Al Rai fronte.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad „siekiama iš IS perimti pasienio rajono tarp Džarabulaus ir Al Rai kontrolę“.


Šiame straipsnyje: tankasSirijaturkų tankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių