Atėnuose iš automato apšaudyta Vokietijos ambasadoriaus rezidencija

Nežinomi užpuolikai pirmadienį paryčiais apšaudė Vokietijos ambasadoriaus rezidenciją Atėnų šiauriniame rajone, tačiau žmonės per tą incidentą nenukentėjo, pranešė policijos šaltiniai.

Šis išpuolis buvo įvykdytas apie 3 val. 30 min. vietos (ir Lietuvos) laiku, o užpuolikai, kaip manoma, pabėgo motociklu.

Policija rado rezidencijos kieme apie 60 šovinių tūtelių. Pareigūnai sakė, kad buvo šaudoma iš vieno ar daugiau Kalašnikovo automatų.

Kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės dėl šios atakos, kurią tiria policijos kovos su terorizmu padalinys.

Graikijos premjeras Antonis Samaras ir viešosios tvarkos ministras Nikas Dendijas (Nikas Dendias) po šio incidento kalbėjosi telefonu su Vokietijos ambasadoriumi Wolfgangu Doldu (Volfgangu Doldu).

Graikijoje neretai įvykdoma išpuolių prieš diplomatinius taikinius, bankus ir užsienio bendroves. Dėl tokių atakų dažnai kaltinamos kraštutinės kairiosios arba anarchistų grupuotės, tačiau per jas dažniausiai padaroma tik materialinės žalos.

Antivokiškos nuotaikos Graikijoje sustiprėjo pastaraisiais metais dėl pajėgiausios Europos Sąjungos (ES) ekonomikos numanomo vaidmens spaudžiant Atėnų vyriausybę vykdyti griežta taupymo priemones mainais į šiai šaliai suteiktą 240 mlrd. eurų (829 mlrd. litų) finansinio gelbėjimo paketą.

Vokietijos ambasadoriaus rezidencija Atėnų priemiestyje Halandryje 1999 metais buvo apšaudyta raketomis. Dėl to išpuolio atsakomybę prisiėmė ultrakairiųjų ekstremistų grupuotė – „Lapkričio 17-osios judėjimas“ – kuri vėliau buvo išardyta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių