Sardinijoje per staigius potvynius aukų skaičius jau išaugo iki 14

Italijos kurortinę Sardinijos salą nuniokojusių staigių potvynių aukų padaugėjo iki 14, antradienį pranešė regiono prezidentas Ugo Cappellacci (Ugas Kapelačis).

Pirmadienį siaučiant ciklonui „Cleopatra“, upės išsiliejo iš krantų, o vėjai ir liūtys daužė automobilius, užliejo namus bei griovė tiltus.

Anksčiau buvo paskelbta, jog stichija pareikalavo devynių žmonių gyvybių.

Labiausiai nukentėjo Olbijos miestas ir jo apylinkės salos šiaurės rytuose - keltų uostas ir daug turistų vasaros mėnesiais pritraukiantis kurortas.

Trys vienos šeimos nariai žuvo, kai vienas tiltas sugriuvo per jį važiuojant jų automobiliui netoli Olbijos. Tuo tarpu kitame automobilyje, kuri tame mieste nunešė potvynio srautas, buvo rasta negyva motina ir dukra, pranešė naujienų agentūra ANSA, remdamasi pareigūnų informacija.

Vienas policijos automobilis, kuris lydėjo greitosios pagalbos mašiną, taip pat buvo nuneštas per smarkią liūtį ir vėją.

Trys pareigūnai buvo išgelbėti, tačiau ketvirtasis žuvo.

Tarp aukų taip pat buvo 64 metų moteris, žuvusi potvyniui užliejus jos namą Uraso kaime pietvakarių Sardinijoje, sakoma pranešime.

Aštuntąja auka tapo vyras, kuris, kaip pranešama, žuvo sugriuvus kitam tiltui. Dar viena 90 metų moteris buvo rasta negyva užlietame name netolo Nuoro kalnuotoje centrinėje salos dalyje.

Olbijoje šimtai gyventojų per socialinį tinklą „Facebook“ siūlė žmonėms, kuriems teko palikti savo namus, pernakvoti jų būstuose. Tuo tikslu buvo įkurta speciali paskyra: „Atverkime savo namus bendrapiliečiams“.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių