Londono olimpiados atidarymo programoje dalyvavęs parašiutininkas užsimušė Šveicarijoje

Kaskadininkas, nustebinęs pasaulį, kai parašiutu nusileido per 2012 metų vasaros olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, vaidindamas Džeimsą Bondą, užsimušė atlikdamas šuolį su sklandymo kostiumu Šveicarijoje, pranešė policija ir žiniasklaida.

42 metų Markas Suttonas žuvo trečiadienį, įsirėžęs į kalno šlaitą netoli Martinji prie sienos su Prancūzija, dalyvaudamas šuolių su sklandymo kostiumais renginyje, vyksiančiame tris dienas, rašo dienraštis „The Sun“.

Buvęs armijos karininkas tapo aktoriaus Danielio Craigo dubleriu – vaidindamas Bondą vienoje labiausiai įsimintinų olimpiados atidarymo akimirkų, jis iššoko kartu su kitu parašiutininku, persirengusiu Didžiosios Britanijos karaliene Elžbieta II.

Šveicarijos policija patvirtino, kad 42 metų britas, iššokęs su sparnuotu kostiumu, užsimušė įsirėžęs į uolas netoli Trieno miestelio kalnuotame Valė regione.

Pasak pareigūnų, vyras, kurio jie neįvardijo, iššoko iš sraigtasparnio apie 3 300 metrų aukštyje kartu su kitu vyru.

Kaskadininkas Gary Connery, kuris per olimpiados atidarymą vaidino karalienę, sakė „The Sun“ praradęs gerą draugą, kuris buvo „puikaus būdo – protingas, iškalbus ir smagus“.

Specialus kostiumas su sparnais padidina žmogaus kūno paviršiaus plotą ir leidžia sklandyti kaip paukščiui; toks šuolis užbaigiamas išskleidus parašiutą.

M. Suttonas ir kartu su juo iššokęs vyras skriejo netoli kalnų šlaitų ir planavo nusileisti netoli Le Peti kaimo.

Policija nurodė, kad jis su daugiau nei 20 kitų itin patyrusių šio sporto entuziastų buvo susirinkę Šamoni kurorte kaimyninėje Prancūzijoje.

Šią grupę pakvietė viena bendrovė, kurianti filmus apie ekstremalaus sporto renginius ir transliuojanti juos internetu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių