JAV žvalgybos paslapčių viešintojas Snowdenas sutiktų duoti parodymus Kongresui

  • Teksto dydis:

Vienas Vokietijos įstatymų leidėjas, susitikęs su JAV žvalgybos paslapčių viešintoju Edwardu Snowdenu (Edvardu Snoudenu), penktadienį sakė, jog bėglys jam teigė esantis pasiruošęs duoti parodymus Jungtinių Valstijų Kongresui, kad būtų nušviesti „galbūt sunkūs nusikaltimai“.

„Ponas Snowdenas man nepasirodė esantis antiamerikietis arba Amerikos priešas, kaip kai kuriems (atrodo)“, – Vokietijos opozicinės Žaliųjų partijos deputatas Hansas Christianas Stroebele (Hansas Kristianas Štrėbelė) sakė žurnalistams.

„Visiškai priešingai“, – pridūrė jis, kalbėdamas kitą dieną po netikėto susitikimo su E.Snowdenu Maskvoje, kur jiedu aptarė kaltinimus, jog Vašingtonas daugelį metų šnipinėjo Vokietijos kanclerės Angelos Merkel telefoną.

„Jis visada pabrėždavo – taip pat atsakydamas į mano klausimą, ar yra pasiruošęs pateikti informaciją Vokietijos parlamentui Vokietijoje – kad pirmiausiai būtų linkęs pateikti faktus JAV Kongresui, JAV Kongreso komitetui, ir viską paaiškinti“, – teigė H.Ch.Stroebele.

„Jis mano, kad jo žinia Jungtinėse Valstijose nušviestų ne tik nepageidaujamas tendencijas, bet galbūt ir sunkius nusikaltimus, ir sako galintis tai padaryti“, – pridūrė vokiečių įstatymų leidėjas.

E.Snowdenas taip pat yra pasiruošęs susitikti Rusijoje su Vokietijos prokurorais, tiriančiais JAV žvalgybos veiklą, aktyvisto advokatas sakė penktadienį.

Vašingtonas paskelbė nebegaliojančiu E.Snowdeno pasą ir pareikalavo, kad jis būtų išduotas Jungtinėms Valstijoms, norinčioms pateikti jam kaltinimus dėl nutekintų įslaptintų dokumentų apie Nacionalinio saugumo agentūros veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atgailauja

atgailauja portretas
šnipas.............nujausdamas kad ir maskolijoje,ir už Atlanto vistiek pakabins.........

Putino uzverbuotas snipas

Putino uzverbuotas snipas portretas
ir tiek...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių