Žiniasklaida: V. Zalužnui buvo siūlytas Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretoriaus postas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sausio 29 d. Valerijui Zalužnui pareiškė nusprendęs atleisti jį iš Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado pareigų, rašo leidinys „The Economist“, kuriuo remiasi UNIAN.

Žurnalistų duomenimis, generolui buvo pasiūlytas Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) sekretoriaus postas, tačiau jis atsisakė. Pretendentais į vyriausiojo vado pareigas laikomi Sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis ir Ukrainos žvalgybos vadovas Kyrylas Budanovas.

Leidinys pažymi, kad O. Syrskis yra vienas iš labiausiai patyrusių armijos karininkų, jis buvo dviejų svarbiausių 2022 metų pergalių – prie Kyjivo ir Charkivo srityje - „operatyvinės smegenys“. „Bet griežtas jo požiūris į karo veiksmų organizavimą padarė jį nepopuliarų kariuomenėje“, – rašoma publikacijoje.

O K. Budanovo požiūris į vadovavimą yra „kur kas labiau netradicinis ir nepatikrintas“, jis dar nėra vadovavęs didelei armijai.

„Artimas kolega tvirtina, kad generolas K. Budanovas nepretendavo į generolo V. Zalužno vietą, bet ir atsisakyti karinio posto jis taip pat neturėjo teisės“, – rašo leidinys.

UNIAN primena, kad sausio 29 d. internete pasirodė pranešimų apie V. Zalužno atleidimą. Žurnalistas Romanas Cymbaliukas pareiškė, kad į jo vietą paskirtas Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas K. Budanovas.

Gynybos ministerija ir Prezidento biuras šiuos pranešimus paneigė. Pats V. Zalužnas įvykių niekaip nekomentuoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių