Vyriausybė: Lenkija sugriežtins Ukrainos sunkvežimių patikrinimus kelyje prie pasienio

  • Teksto dydis:

Lenkijos vyriausybė trečiadienį pareiškė, kad, siekdama nuraminti protestuojančius lenkų vežėjus, sustiprins Ukrainos sunkvežimių patikrinimus keliuose, vedančiuose pasienio link.

„Tai bus išsamūs patikrinimai, kuriais bus siekiama patikrinti (...) visas Ukrainos vežėjams taikomas transporto taisykles“, – po susitikimo su sunkvežimių vairuotojais sakė Lenkijos infrastruktūros ministras Alvinas Gajadhuras.

Jis pridūrė, kad vežėjai svarstytų galimybę sušvelninti savo protestą, jei šie patikrinimai duotų realių rezultatų.

Lenkijos vežėjai jau daugiau kaip tris savaites blokuoja pagrindinius sienos kirtimo punktus su kaimynine Ukraina, nes, jų teigimu, susiduria su nesąžininga ukrainiečių vairuotojų konkurencija.

Lenkijos transporto įmonės nori, kad Ukrainos sunkvežimiams vėl būtų leidžiama įvažiuoti į šalį tik su ES leidimais, kurių blokas atsisakė po Rusijos invazijos į Ukrainą.

Varšuva ir Kyjivas šiuo metu derasi su Europos Sąjunga, tačiau ginčas vis dar lieka neišspręstas.

Trečiadienį A. Gajadhuras pabrėžė, kad Ukraina ir ES šalys privalo patenkinti Lenkijos vežėjų pretenzijas. Jis pridūrė, kad Varšuva planuoja šį klausimą iškelti kitą savaitę vyksiančiame ES transporto ministrų susitikime.

Anot ministro, Lenkija norėtų, jog diskusijos būtų skirtos „Europos Sąjungos ir Ukrainos susitarimo dėl kelių transporto pakeitimams, kurie leistų geriau apsaugoti ES kelių transporto pramonės interesus“.

Anksčiau trečiadienį Europos Komisija pasmerkė Lenkijos „beveik visišką nedalyvavimą“ bandant nutraukti Lenkijos vežėjų protestus.

„Manau, kad padėtis Lenkijos pasienyje su Ukraina yra visiškai nepriimtina“, – sakė transporto eurokomisarė Adina Valean.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių