„Volkswagen“ nebegamins dujomis varomų automobilių

„Volkswagen“ dėl mažos paklausos stabdys gamtinėmis dujomis varomų automobilių modelių gamybą, teigia „Volkswagen“ plėtros direktorius Frankas Welschas.

„Šių automobilių įpėdinių nebus. Rinkos palankumas (šiems automobiliams) neišaugo“, – verslo dienraščiui „Handelsblatt“ sakė F. Welschas.

Dienraščio teigimu, „Volkswagen“ atsisakys benzinu ir dyzelinu varomų automobilių ir pereis prie elektromobilių. Bendrovė esą taip pat atsisako vandeniliu ir sintetiniais degalais varomų automobilių.

Pasak F. Welscho, „Volkswagen“ grupei priklausanti „Audi“ plėtojo kelis tokių degalų projektus.

„Jei norime imtis mobilumo pokyčių ir rimtai vertinti aplinkosaugos tikslus, turime susitelkti ties baterijomis varomais elektromobiliais. Visa kita yra tik ribotų atsinaujinančios energetikos išteklių švaistymas“, – pridūrė jis.

Pernai birželį „Handelsblatt“ paskelbė, kad 2018 m. iš beveik 11 mln. parduotų „Volkswagen“ automobilių, vos 100 tūkst. buvo varomi dujomis.

Dėl bendrovei skaudžiai atsiliepusio „dyzelgeito“ skandalo, „Volkswagen“ skubiai atsisako iškastiniu kuru, ypač – dyzelinu, varomų automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių