Vokietijos prezidentas atleido vyriausybę

Vokietijos federalinis prezidentas Frankas Walteris-Steinmeieris atleido iš pareigų kanclerę Angelą Merkel ir jos ministrus.

Jų kadencija formaliai baigėsi, kai antradienį į pirmąjį posėdį susirinko naujasis parlamentas.

„Remiantis konstitucijos 69 straipsnio 2 dalimi, pradėjus dirbti naujajam, 20-ajam Vokietijos Bundestagui, jūsų kadencija baigiasi“, - pareiškė F. W. Steinmeieris per ceremoniją Bellevue rūmuose, taip oficialiai atleisdamas vyriausybę. Jis pareiškė pagarbą ir padėką vyriausybei ir ypač gyrė 16 metų trukusį A. Merkel darbą.

„Pasakyti, kad praėjusi kadencija buvo kupina iššūkių, nė iš tolo neprilygsta uždaviniams, kuriuos teko įveikti“, - kalbėjo F. W. Steinmeieris. Ypač daug iš vyriausybės esą pareikalavo koronaviruso pandemija. Dar vienas iššūkis buvo didėjanti poliarizacija visuomenėje.

Kalbėdamas apie A. Merkel, prezidentas pabrėžė, kad jos vadovavimo laikas buvo „labai svarbus mūsų suvienytai šaliai ir mūsų šalies įvaizdžiui pasaulyje“, taip pat „labai svarbus visai jaunų moterų ir vyrų kartai, kuriai ji parodė naują, visiškai savitą lyderystės formą“.  Kartu tai buvo laikas, kai „netrūko krizių ir sukrėtimų“.

Vyriausybės nariai toliau eis pareigas, kol bus sudarytas naujas kabinetas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
???? kas bus su sekancios valdzios planais negi kartos jav australijos scena riju su aborigenais?===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių