Vokietijos policija tiria suklastotas naujienas: esą nacių stovykloje apsigyvens ukrainiečiai

Vokietijos policija tiria suklastotų naujienų pranešimus, kad memorialinė vieta, esanti buvusioje nacių koncentracijos stovykloje Zachsenhauzene prie pat Berlyno, priims nuo Rusijos invazijos bėgančius ukrainiečius.

Noirupino policijos pajėgų atstovas spaudai trečiadienį sakė, kad memorialinės vietos darbuotojai anksčiau šią savaitę pranešė apie suklastotą įrašą, išplitusį įvairiose „Telegram“ grupėse, kuriame teigiama, kad buvusioje koncentracijos stovykloje jie priims migrantus. Vėliau šią informaciją pasigavo kelios žiniasklaidos priemonės.

„Esame pasirengę priimti į Berlyną atvykstančius pabėgėlius. Turime patogius kambarius specialiai pastatytame laikinajame viešbutyje muziejaus komplekso teritorijoje“, – teigiama suklastotame įraše.

Atminimo vietos atstovas spaudai Horstas Seferensas sakė, kad tai – klastotė ir kad jis įtaria, jog tai yra „skaitmeninės dezinformacijos kampanijos, kurios kilmė paprastai yra Rusijoje“ dalis. Pasak jo, taip siekiama pakurstyti įtampą, susijusią su pabėgėlių iš Ukrainos atvykimu, ir pakirsti Vokietijos žmonių ryžtą jiems padėti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių