Vokietijos parlamentarė netiki, kad V. Putinas nori derybų: rimčiau klausau, ką sako S. Lavrovas

Vokietijos Bundestago Gynybos komiteto vadovė Marie-Agnes Strack-Zimmermann kritiškai vertina buvusio kanclerio Gerhardo Schröderio žodžius, kad esą Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirengęs deryboms su Ukraina, praneša „Spiegel“.

„Jei jis tvirtina, kad V. Putinas nori sprendimo, tai aš jau šiandien galiu pasakyti, kaip turėtų atrodyti tas sprendimas: V. Putinas nori Rytų Ukrainos“, – pareiškė žurnalistams parlamentarė.

„Todėl aš rimčiau klausau, ką sako ponas S. Lavrovas, nei ką sako buvęs kancleris“, – pridūrė komiteto pirmininkė, turėdama omenyje Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo pareiškimą, kad Maskvos tikslas yra pakeisti režimą Kyjive.

Buvęs VFR vyriausybės vadovas G. Schröderis interviu leidiniui „Stern“ pareiškė, kad Rusijos prezidentas V. Putinas pasirengęs diplomatiniam sureguliavimui su Ukraina.

Ekskancleris susitiko su V. Putinu praėjusią savaitę Maskvoje.

„Gera naujiena yra tai, kad Kremlius nori rasti sprendimą derybomis. Derybos dėl Ukrainos ir Rusijos konflikto jau vyko, pavyzdžiui, Stambule kovo mėnesį. Turkai buvo labai naudingi, kadangi jie dalyvavo derybose dėl grūdų tiekimo. Kol kas tai labai naudinga. Pirmas laimėjimas yra susitarimas dėl grūdų, galbūt pamažu pavyks išplėsti jį iki ugnies nutraukimo“, – samprotavo G. Schröderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių