Vokietijos diplomatijos vadovė atvyko neskelbto vizito į Kyjivą

Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok) šeštadienį ryte atvyko į Kyjivą neskelbto vizito.

Pasak ministrės, šiuo vizitu ji siekia parodyti, kad Berlynas tvirtai remia Ukrainą kovoje su Rusija.

Tai jau antrasis A. Baerbock apsilankymas Ukrainoje.

Praėjusią savaitę Berlyne lankėsi Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis, per vizitą dar kartą paraginę Vokietiją atsiųsti jo šaliai daugiau ginkluotės kovai su Rusijos agresija.

„Šiandien atvykau į Kyjivą parodyti, kad jie ir toliau gali mumis pasikliauti. Kad mes ir toliau palaikysime Ukrainą tiek, kiek reikės, tiekdami ginklus, humanitarinę ir finansinę paramą“, – nurodė A. Baerbock išplatintame pareiškime.

Pastarosiomis savaitėmis Vokietija perdavė Kyjivui haubicų, raketų paleidimo įrenginių ir priešlėktuvinių raketų.

Sunkesnė ginkluotė, pavyzdžiui, priešlėktuvinės sistemos IRIS-T, raketų paleidimo įrenginiai, montuojami ant pikapų, ir antidroninė įranga, turi būti įtraukta į kitą karinės pagalbos paketą, kurio vertė viršija 500 mln. eurų.

Anksčiau šią savaitę Vokietija pranešė, kad ji kartu su Nyderlandais rengs išminavimo mokymus ukrainiečių kariams.

A. Baerbock sakė, jog „akivaizdu, kad [Rusijos prezidentas Vladimiras] Putinas viliasi, kad mums nusibos užjausti Ukrainą dėl jos patiriamų kančių“.

„Jis mano, kad gali suskaldyti mūsų visuomenes melu ir šantažuoti mus pasitelkus energetiką“, – sakė ministrė.

„Tokie skaičiavimai neturi veikti ir neveiks, nes visa Europa žino, kad Ukraina gina mūsų taiką“, – pabrėžė Vokietijos diplomatijos vadovė.

Gegužę A. Baerbock tapo pirmąja Vokietijos vyriausybės nare, atvykusia į Ukrainą nuo Rusijos invazijos pradžios vasario pabaigoje. Per tą vizitą ji paskelbė, kad Vokietija vėl atidaro savo ambasadą Kyjive.


Šiame straipsnyje: Annalena Baerbockkaras UkrainojeKyjivas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių