Vokietijoje parlamentarė pirmą kartą nuo tribūnos kreipėsi gestų kalba

  • Teksto dydis:

Vokietijoje į istoriją ketvirtadienį įėjo viena šalies politikė, kuri pirmą kartą į parlamentą kreipėsi gestų kalba, o jai talkino vertėja.

Nuo vaikystės klausos negalią turinti 44 metų centro kairiųjų socialdemokratų parlamentarė Heike Heubach (Haikė Hoibach) diskusijose apie miestų planavimą kalbėjo apie klimato kaitą.

„Klimato kaitos nesustabdysime, tačiau turime dėti visas pastangas, kad sušvelnintume stichinių nelaimių ir ekstremalių oro sąlygų poveikį“, – sakė ji.

Ji karštai kritikavo opozicinės centro dešiniosios partijos CDU parlamento narius, kurie, jos žodžiais tariant, „teigia, kad didesnė klimato apsauga yra našta“.

„Jie visiškai klysta! Didesnė klimato apsauga padės išsaugoti gyvybes ir sutaupyti pinigų, kuriuos reikia skirti stichinių nelaimių išlaidoms padengti. Brangiausia būtų nieko nedaryti“, – teigė politikė.

H. Heubach atstovauja rinkimų apygardai pietinėje Bavarijos žemėje ir kovą pateko į parlamentą vietoj įstatymų leidėjo Uli Groetscho (Ulio Grėčo), kuris atsisakė mandato ir pradėjo eiti nacionalinio policijos ombudsmeno pareigas.

Ją sveikindama Bundestago vicepirmininkė Aydan Ozoguz (Aidan Ezohuz) sakė, kad H. Heubach kalba yra „ypatinga akimirka, nes mes parodome, kad galime šiek tiek geriau atstovauti savo visuomenei“.

Kolegos įstatymų leidėjai sveikino H. Heubach mojuodami rankomis, kai ji ėjo į tribūną ir per jos kalbą, o vėliau plojo jai atsistoję.

H. Heubach padėkojo politikams rankomis parodydama širdies ženklą.

Kita debatų dalyvė Caren Lay (Karen Lai) iš kraštutinių kairiųjų partijos „Die Linke“ pavadino H. Heubach kalbą „jaudinančiu ir istoriniu momentu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
klauno šou
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių