Vokietijoje nuo gegužės 1-osios nebeliks privalomos izoliacijos dėl COVID-19

Vokietijoje nuo gegužės 1 dienos nebeliks privalomo karantino koronavirusu užsikrėtusiems žmonėms, pirmadienį pranešė sveikatos apsaugos ministras Karlas Lauterbachas.

Izoliacija ir toliau bus „primygtinai rekomenduojama“, nurodė ministras, bet pabrėžė, kad nuo kito mėnesio jos bus laikomasi tik „savanoriškai“.

„Dabartinės taisyklės veikia, bet tai nėra būtina ilguoju laikotarpiu“, – sakė K. Lauterbachas.

Anot jo, vienintelė išimtis – medicinos įstaigų darbuotojai: užsikrėtę virusu, jie vis tiek privalės izoliuotis penkias dienas.

Vokietijoje tebefiksuojama daug užsikrėtimo atvejų, tačiau pranešama, kad dauguma užsikrėtusiųjų serga lengvai, o šalies ligoninė nėra perpildytos.

Dėl šios priežasties Europos didžiausia ekonomika sušvelnino suvaržymus dėl COVID-19. Be kita ko, panaikintas reikalavimas dėvėti kaukę parduotuvėse ir mokyklose.

Išseko ir kanclerio Olafo Scholzo (Olafo Šolco) vyriausybės vajus įvesti privalomą skiepijimą.

Kadangi siūlymo įteisinti reikalavimą skiepytis visiems vyresniems 18 metų ir vyresniems žmonėms veikiausiai nepalaikys dauguma parlamentarų, už šį planą atsakingas vyriausybės komitetas svarsto kompromisą – įpareigoti vakcinuotis tik 50 metų ir vyresnius asmenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
idomu nes neraso kas vyksta monarhu australijoje kas pertvoros ilgesnes uz kinu ir ka ten slepia ?gal dinozaurus atgaivino ir paleido ir nesusitvarko juk ne nuo triusiu apsitvere ko gero ruosiamas rezervatas pasaulinio lygio kaleimas biotyrimams ateiviu itakoje uzvaldzius visa biurokratija ir siandien tas ru zurnalistas floridos majamio uzblokuotas nes matomai iskele si logiska ? tai reiskia tik tiesa kuri dar reigano buvo minima ir musu protu ir akim ziurint gali but nesuprantamai fantastiskesne kaip ir siuolaikynes tehnologijos pries 200m butu analogiskai vertinamos paciu /mokslininku/ nes tokiu /mokslininku/ niekados nebus kad apreptu visas visatos paslaptis ir laika laike kuris amzinybeje tik z ibsnis ir tt ir tarp tu zibsniu nelieka laiko dargi suprasti kas mes ir kam esame tarp tu zibsniu begalybes bei amzinybes nesupratime?=======
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių