Vokietijoje keturi asmenys apkaltinti šnipinėjimo programinės įrangos pardavimu Turkijai

Vokietijos prokurorai kaltina buvusius keturis įmonės vadovus neteisėtai pardavus programinės įrangos Turkijos slaptosioms tarnyboms, kad šios ją galėtų panaudoti šnipinėdamos opoziciją, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Įtariamieji dirbo Miunchene įsikūrusioje bendrovėje „FinFisher“, kuriančioje ir parduodančioje šnipinėjimo programas teisėsaugos institucijoms ir žvalgybos tarnyboms.

Jiems pateikti kaltinimai dėl įstatymų, pagal kuriuos draudžiama Europos Sąjungai nepriklausančioms šalims parduoti dvejopos paskirties produktus, pažeidimo.

Pasak Miuncheno prokurorų, 2015 metais bendrovė pasirašė daugiau nei penkių milijonų eurų vertės susitarimą parduoti Turkijos slaptosioms tarnyboms stebėjimo programinės įrangos, taip pat mokymų ir techninės pagalbos.

Prokurorai nurodė, kad 2017-aisiais vienam Turkijos opozicijos judėjimui buvo pasiūlyta atsisiųsti programinę įrangą „FinSpy“ iš suklastotos interneto svetainės prisidengiant melagingais pretekstais ir siekiant juos šnipinėti.

Vokietijos pareigūnai tyrimą pradėjo keturioms nevyriausybinėms organizacijoms, ginančioms spaudos laisvę ir žmogaus teises, 2019 metais pateikus skundus.

Kaltinimai Miuncheno teisme buvo pateikti anksčiau šį mėnesį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiras blogis....a jei microsoft telemetrija

tiras blogis....a jei microsoft telemetrija portretas
arba google siuncia reportus kas kiek su kuom ka kaip kada ir uz ka amerikai tai jau yra geris....valio...amerikonai tegu zino kad mes nebijom ju snipu

...

... portretas
galit net neabejot,visi turkų kilmės vokiečiai,pas mus irgi pilna rusų kilmės ukrainiečių

o

o portretas
kodel nenor apkaltint ursul uz marmalo platinyma kas blokuoja ??? bids su visa satanystine saika fasistu z=0
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių