Vokietijoje baiminamasi trečios COVID-19 bangos: gydytojai ragina griežtinti suvaržymus

Vokietijos intensyviosios terapijos skyrių gydytojai pirmadienį perspėjo, kad šaliai reikia „nedelsiant sugrįžti“ prie griežtesnių suvaržymo priemonių, siekiant užvengti trečios koronaviruso pandemijos bangos.

„(Atsižvelgiant) į šiuo metu turimus duomenis ir britiškosios atmainos plitimą, primygtinai reikalaujame nedelsiant sugrąžinti karantiną, kad būtų išvengta trečiosios bangos“, – transliuotojui RBB sakė Christianas Karagiannidis (Kristianas Karagianidis), Vokietijos intensyvios terapijos registro direktorius.

„Mes daug nelaimėsime, likdami savaitę ar dvi atviri, bet tai greitai prives mus prie didelių [užsikrėtimo atvejų] skaičių, o vėl juos sumažinti bus dukart sunkiau“, – sakė Ch. Karagiannidis, dirbantis Vokietijos ligoninių pajėgumus stebinčioje Tarpdisciplininėje intensyviosios terapijos ir skubiosios pagalbos medicinos asociacijoje (DIVI).

Nuo vasario pabaigos, kai Vokietija pradėjo palaipsniui švelninti dėl koronaviruso pandemijos įvestus suvaržymus ir atidarė dalį mokyklų, kirpyklų ir kitų verslų, naujų užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičiai išaugo.

Remiantis naujausiais DIVI duomenimis, Vokietijos intensyvios terapijos skyriuose šiuo metu gydoma beveik 2 800 žmonių. Tačiau Ch. Karagiannidis perspėjo, kad šis skaičius gali išaugti iki „5 000 ar 6 000“. jeigu atskirų žemių vyriausybės nesureaguos į augantį naujų atvejų skaičių, griežtindamos suvaržymus.

„Aišku, kad intensyvios terapijos (skyriuose gydomų pacientų) skaičius greitai išaugs, jeigu suteiksime virusui galimybę“, – sakė jis. Ch. Karagiannidis taip pat paragino vyriausybę tęsti vyresnių nei 60 metų ir vyresnių nei 50 metų žmonių grupių skiepijimą.

Trečioji banga

Vėliau pirmadienį spaudos konferencijoje kalbėjęs Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas sakė, kad naujausias karantino priemonių švelninimas gali būti peržiūrėtas, jeigu naujų užsikrėtimų skaičius toliau augs.

Pasak jo, A. Merkel ir žemių lyderių kovo 3 dieną pasiektas susitarimas turėtų būti įgyvendintas „ne tik atsižvelgiant į jo gražias pastraipas, bet ir į sudėtingesnes“.

Susitarime taip pat numatyta „atšaukti atlaisvinimus“ vietovėse, kur septynių dienų COVID-19 sergamumo rodiklis viršija 100 naujų užsikrėtimo atvejų 100 tūkst. gyventojų, pridūrė jis.

Remiantis oficialiais pirmadienį paskelbtais duomenimis, visoje šalyje sergamumo rodiklis pakilo iki 83 ir yra gerokai didesnis nei vyriausybės numatyta 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų riba bet kokiam apribojimų švelninimui.

Augantis naujų užsikrėtimų skaičius, britiškosios viruso atmainos plitimas ir lėtas gyventojų skiepijimas kelia būgštavimų dėl naujo COVID-19 protrūkio, daugeliui Vokietijos gyventojų viliantis pagaliau išeiti iš daugiau nei tris mėnesius trukusio dalinio karantino.

Praėjusią savaitę Vokietijos ligų kontrolės agentūros vadovas Robertas Wieleris (Robertas Vyleris) perspėjo, kad ekonomiškai pajėgiausioje Europos Sąjungos narėje prasidėjo trečioji COVID-19 pandemijos banga.

„Turime išvengti tos pačios situacijos, kokia buvo prieš Kalėdas, kai buvo daug užsikrėtimų, daug sunkių atvejų ir daug mirčių“, – sakė Roberto Kocho instituto (RKI) visuomenės sveikatos padalinio vadovas R. Wieleris.

Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas) pirmadienį taip pat paragino atsisakyti nebūtinų kelionių, baiminantis, kad Velykų atostogas daug vokiečių planuoja praleisti tokiose Ispanijos salose kaip Maljorka.

RKI šį savaitgalį išbraukus Balearų salas iš pavojingų rajonų sąrašo, Vokietijos pigių skrydžių oro bendrovė „Eurowings“ pranešė, kad Velykoms organizuoja 300 papildomų skrydžių į šį saulės pasiilgusių vokiečių pamėgtą salyną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Eilinė propaganda, korona isterikai jau bangas numatė ir rudenio laikotarpiui.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių