Vokietija iš naujo įvertins „Nord Stream 2“ Europos energijos pažeidžiamumo požiūriu

Vokietija svarstys, kokias rizikas Rusijos antrasis eksporto dujotiekis per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ kelia Vokietijos ir visos Europos aprūpinimui energijos ištekliais, ir priims galutinį sprendimą dėl šio projekto, pareiškė Vokietijos ekonomikos ministras, vicekancleris Robertas Habeckas (Robertas Habekas).

„Privalome dar kartą iš naujo patikrinti, ar „Nord Stream 2“ ir visų Baltijos jūros dujų pajėgumų sujungimas nepavers geostrateginio energijos išteklių tiekimo Vokietijai ir Europai dar trapesnio ir pažeidžiamesnio. Ir mes tai atliksime“, – trečiadienį interviu „Deutschlandfunk“ sakė R. Habeckas.

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) antradienį pranešė apie „Nord Stream 2“ sertifikavimo proceso sustabdymą, reaguojant į Maskvos sprendimą pripažinti nepriklausomais du prokremliškus separatistinius darinius Rytų Ukrainoje.

R. Habecko žodžiais, sprendimas dėl „Nord Stream 2“ sertifikavimo įšaldymo Europos Sąjungos sankcijų Rusijai paketui nepriskiriamas.

„Nord Stream 2“, turėjęs padviginti rusiškų dujų eksporto koridoriaus per Baltijos jūrą pajėgumus, tapo pagrindiniu žaibolaidžiu Vakarams siekiant sustabdyti Maskvos įsiveržimą į Ukrainą.

Dujotiekis jau yra baigtas tiesti ir užpildytas dujomis, tačiau iki šiol neveikia, nes Vokietijos reguliavimo institucijos dar nėra jo sertifikavusios.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) po derybų su O. Scholzu Vašingtone šį mėnesį perspėjo, kad ras būdą, kaip „padaryti galą“ projektui, jei Rusija įsiveržtų į Ukrainą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jei

jei portretas
/dede/ samas liepe reikia klausyt nes ir merkel nebeturi galios ka keist prisileidus turku teroristu uz putkos dujas kurios jau ivestos ir pasirasytos bet vakaru sup....s kapitalistam poh....i garbes zodis bei sutartys svarbu dolcai kuriuos svabs ir spausdina i visas puses kol visi nugarmes i pragara su visa makulatura bus gera pakura velniu katilams======

teisingai

teisingai portretas
atsisakykit is vis rusisku duju ir tada busit nepazeidziami...kaip bomzai, pinigu jie neturi ir nera ko jiems bijoti....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių