Vokietija ketina atnaujinti naikintuvų parką naujais „Airbus“ ir „Boeing“ orlaiviais

  • Teksto dydis:

Vokietija pirmadienį patvirtino, kad ketina atnaujinti senstantį naikintuvų „Tornado“ parką naujais „Airbus“ ir „Boeing“ orlaiviais.

Berlynas siekia išlaikyti pusiausvyrą įsigydamas karinės įrangos iš sąjungininkių Europos Sąjungoje (ES) bei JAV, visgi sprendimas įsigyti amerikiečių gamintojos „Boeing“ naikintuvų supykdė kai kuriuos politikus, prabilusius apie skaidrumo trūkumą.

Oficialus sprendimas dėl viešųjų pirkimų plano bus perduotas parlamento gynybos komitetui „artimiausiomis dienomis“, žurnalistams Berlyne pareiškė Gynybos ministerijos atstovas spaudai Arnas Collatzas-Johannsenas (Arnas Kolatcas Johansenas).

Jis pridūrė, kad „mažiau nei trečdalis“ naujų orlaivių bus amerikietiški modeliai, o didžioji dalis naujųjų naikintuvų bus Europos produkcija.

Su planu susipažinęs šaltinis patvirtino Vokietijos žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus, kad Gynybos ministerija siekia apsidrausti ir įsigyti ir ES, ir JAV tiekėjų produkcijos – maždaug 90 „Airbus“ pagamintų „Eurofighters“ ir 45 „Boeing F-18“ naikintuvus.

Konservatorių vadovaujama Gynybos ministerija laikosi nuomonės, kad sprendimas įsigyti naikintuvų iš abiejų gamintojų yra itin svarbus, nes net ir atsisakius naikintuvų „Tornado“, Berlynas privalės užtikrinti savo oro pajėgų galimybes gabenti amerikietiškus branduolinius ginklus vykdydamas įsipareigojimus NATO.

Šiuo metu „Tornado“ yra vienintelis oro pajėgų orlaivis, pritaikytas gabenti branduolines bombas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vyt lauk okupantus jankius su atominėm bombom iš Europos !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių