Vokiečių partijos susitarė dėl kvotos moterims direktorių tarybose

  • Teksto dydis:

Pagrindinės vokiečių partijos. kurios derasi dėl vyriausybės suformavimo, pirmadienį susitarė dėl įpareigojamos moterų kvotos bendrovių tarybose, kuria siekiama mažinti didelį lyčių disbalansą versle.

Kanclerės Angelos Merkel konservatyvūs krikščionys demokratai (CDU) ir jų tikėtini koalicijos partneriai socialdemokratai (SPD) sakė planuojantys reikalauti biržose kotiruojamų kompanijų nuo 2016 metų bent 30 proc. vietų savo stebėtojų tarybose skirti moterims.

Toks susitarimas bus įrašytas į manifestą kairiųjų ir dešiniųjų vyriausybei, kurią minėtos partijos turėtų suformuoti šį mėnesį, su tikslu galiausiai priimti atitinkamą įstatymą.

SPD vyriausioji derybininkė socialinių klausimų darbo grupėje Manuela Schwesig (Manuela Švesig) sakė, kad šis sprendimas pasiuntė "svarbią žinią apie moterų galimybių žengti į priekį gerinimą".

Annette Widman-Mauz (Anetė Vidman-Mauz) iš CDU tai pavadino "protingu sprendimu moterų labui".

Moterų trūkumas kompanijų vadovybėse jau seniai kelia ginčus didžiausioje Europos ekonomikoje, bet konservatoriai priešindavosi įpareigojamų kvotų įvedimui.

Pernai Vokietijos pagrindinių kompanijų direktorių tarybose moterų buvo tik 4 proc., nors šalyje dirba 68 proc. moterų. Moterys turi daugiau kaip trečdalį vietų Vokietijos parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AS77889

AS77889 portretas
BREDAS, JAU NE PAGAL KOMPETENCIJA O PAGAL LYTI SKIRSTOMI DARBUOTOJAI. NEITIKETINA. TUOJ LIEPS IR PEDERASTUS ITRAUKINET I VISOKIAS TARYBAS AR PARLAMENTUS. IDIOTAI NELAIMINGI.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių