Viruso paveiktai Italijai ES galimai taikys „lanksčias“ skolos grąžinimo sąlygas

Europos Sąjunga (ES) dėl koronaviruso protrūkio Italijai galimai taikys „lanksčias“ milžiniškos šalies skolos grąžinimo sąlygas, trečiadienį užsiminė bloko ekonominių reikalų komisaras.

ES Stabilumo ir augimo pakte yra numatyta „išskirtinėmis aplinkybėmis taikomų lankstumo išlygų“, spaudos konferencijos metu sakė komisaras Paolo Gentilonis.

Jis sureagavo į Romos pareiškimus, su kuriais, priežastimi įvardijus šalyje kilusį koronaviruso protrūkį, ES buvo prašoma palengvinti Italijai taikomas sąlygas dėl nerimą keliančios milžiniškos skolos, 2018-aisiais sudariusios 135 proc. BVP, grąžinimo.

Italija tapo kol kas labiausiai viruso paveikta ES šalimi – joje užfiksuota 12 mirčių ir daugiau nei 300 užsikrėtimo atvejų. Keliuose kaimuose, įsikūrusiuose šalia verslo centru laikomo Milano, buvo įvestas karantinas. Kilo nerimas, kad ši krizė neigiamai paveiks trapią šalies ekonomiką.

Dar neprasidėjus mirtino viruso protrūkiui, Europos Komisija (EK) Romai dažnai kėlė spaudimą sumažinti skolos apimtį.

Tačiau šis buvusio šalies premjero P. Gentilonio pareiškimas davė užuominų, kad Italijai ir galimai kitoms ES šalims, susiduriančioms su viruso plitimu, bus leidžiama kiek atsikvėpti.

P. Gentilonis pažymėjo, kad Roma prieš keletą metų jau buvo sulaukusi panašaus sąlygų palengvinimo, kai šalis tvarkėsi su žemės drebėjimo padariniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komu voina

Komu voina portretas
A komu mat rodnaja !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių