Vietnamo komunistų partija paskyrė To Lamą aukščiausiuoju lyderiu

Šeštadienį Vietnamo komunistų partija paskyrė prezidentą To Lamą aukščiausiu šalies lyderiu, prieš dvi savaites mirus jo pirmtakui.

Per partijos spaudos konferenciją buvo pranešta, kad partijos centrinis komitetas „šį rytą išrinko To Lamą Vietnamo komunistų partijos generaliniu sekretoriumi“.

Partijos generalinis sekretorius yra įtakingiausias asmuo Vietnamo vadovybės struktūroje, o prezidentas daugiausia atlieka reprezentacinį vaidmenį, susitinka su kolegomis iš užsienio. Nebuvo neaišku, ar To Lamas ir toliau eis prezidento pareigas, ar atsisakys šio vaidmens.

Į aukščiausią postą partijoje jis paskirtas praėjus dviem savaitėms po generalinio sekretoriaus Nguyen Phu Trongo, įtakingiausio per pastaruosius dešimtmečius Vietnamo vadovo, mirties. Jam mirus sostinėje Hanojuje „dėl senatvės ir sunkios ligos“, valdžios vadelės neoficialiai buvo perduotos To Lamui. Prieš iškildamas į aukščiausias pareigas To Lamas per ilgą karjerą dirbo slaptoje viešojo saugumo ministerijoje, stebinčioje kitaminčius ir aktyvistus Vietname, vienpartinės sistemos valstybėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių