Vakarų Europą apėmė karščio banga: žmonės perspėjami dėl sveikatos ir gaisrų grėsmės

Tam tikruose Vakarų Europos regionuose penktadienį užfiksuoti dideli karščiai, valdžios atstovai perspėjo dėl sveikatos ir gaisrų grėsmių.

Pradedant Jungtine Karalyste, baigiant Italija penktadienį temperatūra kai kuriose Europos šalyse pakilo beveik iki 40 laipsnių Celsijaus. Tokiame karštyje daugeliui buvo itin sunku dėvėti kaukes.

„Net šiame karštyje, manau, kad jau geriau kęsti 38 laipsnių Celsijaus temperatūrą, nei pasigauti koronavirusą“, – teigė Daniela Iannelli, 55-erių darbuotoja Romoje.

Apie pavojų paskelbta keturiolikoje Italijos miestų, o Prancūzija perspėjimus paskelbė maždaug trečdalyje iš 101 šalies departamento.

Paryžiaus valdžia taip pat paskelbė eismo apribojimus, kuriais siekiama mažinti ozono taršą, skelbia šalies eismo priežiūros agentūra.

Dėl karščio bangos gyventojai turėtų išlaikyti budrumą ir atsargumą.

„Dėl karščio bangos gyventojai turėtų išlaikyti budrumą ir atsargumą“, – teigė Prancūzijos premjeras Jeanas Castexas, aplankęs ugniagesių komandas Pietryčių Prancūzijoje.

Kiek anksčiau penktadienį Prancūzijoje buvo užgesintas pietvakariuose Atlanto vandenyno pakrantėje įsiplieskęs miško gaisras. Ugnis regione sunaikino dešimtį namų ir privertė mažiausiai šimtą žmonių evakuotis.

Pareigūnai taip pat paragino šeimas ir kaimynus patikrinti, kaip jaučiasi vyresnio amžiaus žmonės, o senelių globos namuose kilo nerimas, nes šiuo metu kondicionierių raginama nenaudoti.

Prancūzijoje pastarosiomis dienomis padaugėjus naujų COVID-19 atvejų, buvo sugriežtintos kaukių dėvėjimo taisyklės, kai kuriuose miestuose kaukes dabar reikia dėvėti ir lauke, o tai itin sudėtinga, termometro stulpeliui priartėjus prie 40 laipsnių Celsijaus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių