V. Zelenskiui nebus leista kalbėti „Eurovizijos“ finale

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis negalės perduoti vaizdo pranešimo „Eurovizijos“ finale, ketvirtadienį pranešė dainų konkurso organizatorius.

Po to, kai dėl karo Ukrainoje, kuri 2022-aisiais tapo konkurso nugalėtoja, buvo nuspręsta surengti konkursą kitur, tai padaryti sutiko Jungtinė Karalystė. Muzikinę fiestą šįmet rengia Anglijos miestas Liverpulis.

Šeštadienį vyksiančiame finale Ukraina bus ypatingai pagerbta – pasirodys 11 šios šalies atlikėjų, tarp jų ir praėjusiais metais triumfavusi grupė „Kalush Orchestra“.

Vakaro metu bus rodomi vaizdo klipai, pristatantys įvairias šalies vietoves.

Tačiau Europos transliuotojų sąjunga (EBU) teigė, kad griežtos taisyklės neleido jai leisti kalbėti Ukrainos vadovui.

„Vienas iš konkurso kertinių akmenų – nepolitinis renginio pobūdis, – sakė EBU.  – Šis principas draudžia konkurso metu daryti politinius ar panašius pareiškimus.“

Ji pridūrė, kad V. Zelenskio prašymas kreiptis į auditoriją, „nors ir pateiktas turint pagirtinų ketinimų, deja, negali būti patenkintas, nes tai prieštarautų renginio taisyklėms“.

JK ministro pirmininko Rishi Sunako (Rišio Sunako) atstovas spaudai penktadienį nurodė, jog premjeras yra nusivylęs, kad EBU neleido parodyti V. Zelenskio vaizdo pranešimo per šį savaitgalį vyksiantį „Eurovizijos“ finalą.

„Vertybės ir laisvės, už kurias kovoja prezidentas Zelenskis ir Ukrainos žmonės, nėra politinės, jos yra pamatinės“, – sakė jis žurnalistams, pažymėdamas, kad EBU pati uždraudė Rusijai dalyvauti konkurse.

Tuo metu Ukrainos prezidento atstovas spaudai Serhijus Nykyforovas penktadienį feisbuke sakė, kad V. Zelenskio biuras nesikreipė į „Eurovizijos“ organizatorius su prašymu leisti jam kalbėti finale ar kuriame nors kitame konkurso etape.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelionkos gerbėjams

Zelionkos gerbėjams portretas
Pažiūrėkite seną Zelenskio humora laidą, kur jis vaidina rusų turistą atvykusį į Krymą ir šaukiantis "Krym naš". Po kelių metų rusai okupavo Krymą, o ukrainiečiai net nebandė jo apginti.

klausimas

klausimas portretas
Pas mus net TVORĄ, nudažytą geltona ir mėlyna spalvomis, laiko valstybine Ukrainos vėliava. Kiek dar žemai pulsime?

???

??? portretas
Ir taip jau viskas supolitizuota, istorija, sportas, menas, žiniasklaida ir religija, - gal jau užteks?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių