V. Zelenskis: užbaigti karą Ukrainoje šiais metais – bendra civilizuoto pasaulio užduotis

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį pareiškė, kad šiais metais užbaigti karą jo šalyje yra civilizuoto pasaulio bendras uždavinys.

Tai Ukrainos lyderis sakė savo kasdieniame vakariniame vaizdo kreipimesi. Jis taip pat paragino žmones, kurie turi galimybę prisidėti prie informacijos skleidimo, kuo aktyviau tai daryti.

„Tai susiję ne tik su žurnalistais. Tai liečia visus, kas gali skleisti tiesą apie agresiją. Tuos, kas gali priminti pasauliui apie Ukrainą ir ukrainiečius, kenčiančius nuo okupacijos, netekčių... apie Ukrainos kovą už laisvę ir teisingumą tiek mūsų žmonėms, tiek visoms tautoms, kurioms gresia Rusijos tironija“, – teigė V. Zelenskis.

Jis pabrėžė, kad reiktų taip pat intensyviai kaip ir praėjusiais metais kalbėti pasauliui, jog agresija prieš Ukrainą tęsiasi.

" [Pasaulis] privalo išgirsti, kad karą būtina sustabdyti jau šiais metais; išlaisvinti Ukrainą nuo Rusijos blogio jau šiais metais – tai bendras civilizuoto pasaulio uždavinys. Nes civilizuotumas, be kita ko, reiškia ryžtą ginti žmogiškumą“, – pridūrė prezidentas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskiskaro pabaiga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių