V. Zelenskis gegužę galimai lankysis Vokietijoje

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gegužę galimai lankysis Vokietijoje, sekmadienį pranešė šios šalies populiariausias laikraštis „Bild“.

Šia informacija su laikraščiu pasidalino aukšto rango Vokietijos politikai. Tai bus pirmasis politiko vizitas į Vokietiją nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Manoma, kad V. Zelenskis greičiausiai dalyvaus kasmetinėje Karolio Didžiojo premijos įteikimo ceremonijoje. Kaip ir kasmet, šiemet ceremonija vyks Vokietijos mieste Achene.

Karolio Didžiojo premija yra skiriama už indėlį į Europos integraciją ir vystymąsi. Praėjusių metų gruodį komitetas paskelbė V. Zelenskį ir visą ukrainiečių tautą 2023-ųjų laureatais.

Komitetas pabrėžė, jog ukrainiečiai savo pasipriešinimu Rusijos agresijai, drąsa ir valstybės suvereniteto gynimu tapo pavyzdžiu daugeliui europiečių.

Buvo numatyta, kad šiemet Karolio Didžiojo premija bus teikiama gegužės 18-ąją, tačiau dėl artėjančio Didžiojo septyneto (G-7) susitikimo Japonijoje, ceremonija buvo perkelta į gegužės 13-14 dienas.


Šiame straipsnyje: Ukrainakaras UkrainojeVolodymyras Zelenskisvokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių