V. Zelenskis dalyvaus Pasauliniame Holokausto atminimo forume Izraelyje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis dalyvaus Pasauliniame Holokausto atminimo forume (World Holocaust Forum), kuris vyks Izraelyje sausio 22-23 dienomis. Valstybės vadovas tai pranešė interviu leidiniui „The Times of Israel“.

„Taip, žinoma“, – atsakė V. Zelenskis į atitinkamą žurnalisto klausimą.

Anot Ukrainos prezidento, jis norėtų pasakyti kalbą renginyje, nors žino, kad forumo formatas to nenumato. „Šiaip ar taip, aš tikrai dalyvausiu Holokausto atminimo forume“, – patikino V. Zelenskis. Jis pabrėžė, jog ukrainiečiams svarbu pagerbti Holokausto aukų atminimą, nes kas ketvirtas iš nužudytųjų buvo jų tėvynainis.

Prezidentas pažymėjo, jog dabar Ukrainoje antisemitizmo nėra. Jis pateikė tyrimo rezultatus, kurie „galėtų būti labai įdomūs Izraeliui“. „Tyrimų centras „Pew Research Center“ 2018 metais surengė apklausą, per kurią buvo vertinamas antisemitizmo lygis Europoje. Ir žemiausias antisemitizmo lygis buvo Ukrainoje“, – pabrėžė V. Zelenskis.

Prezidentas pridūrė, kad ir jo paties gyslose teka žydų kraujas, bet tai jam nesutrukdė tapti valstybės vadovu.

Izraelyje kasmet vyksta renginiai, skirti Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos išvadavimo metinėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kas gali paneigt kad tą holokaustą patys žydai ir sugalvojo?.. (aišku, jie patys ir puls paneiginėt, tik... o kada jie nemelavo?.. :s)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių