V. Zelenskio patarėjas apie Krymo išlaisvinimą: tai yra tiesus kelias į konfliktus

  • Teksto dydis:

Po Krymo išlaisvinimo, jis greičiausiai neteks savo autonominio statuso. Tą pareiškė Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Mikhailas Podolyakas, rašoma UNIAN.

M. Podolyako manymu, autonominių regionių egzistavimas vientisoje valstybėje yra tiesus kelias į separatistinius sentimentus.

„Akivaizdu, kai gaunamos autonominės teisės, pasąmoningai save laikyti gali geresniu už kitus regionus. Kaip vientisai valstybei autonomijos yra pavojingas kelias, tai kelias, vedantis į regioninio masto konfliktus“, – tikino M. Podolyakas.

Taip pat pabrėžiama, kad Ukraina turi etninių mažumų, kurių teisės turi būti gerbiamos. Šiame kontekste minimi ir Krymo totoriai, kurie „nusipelnė ukrainiečių užuojautos“.

Teigiama, kad Kryme vėl turės prasidėti Ukrainizacija, regionas turės vėl įsilieti į Ukrainos visuomenę. M. Podolyakas pastebėjo, kad tai yra reikalingas procesas siekiant sukurti aukšto lygio kultūrinį produktą ir kad šiuos pokyčius stebėti bus įdomu net ir kitoms valstybėms.

Kaip vientisai valstybei autonomijos yra pavojingas kelias, tai kelias, vedantis į regioninio masto konfliktus.

Krymo išlaisvinimo perspektyvos

Pasak gynybos ministerijos žvalgybos vado Kirillo Budanovo, Ukrainos kariuomenė įžengs į Krymą dar iki šio pavasario pabaigos. Tai K. Budanovas paskelbė balandžio viduryje.

Nekomentuojant laiko, tokią mintį patvirtino ir prezidentas Volodymyras Zelenskis. Pasak jo, būsimoje kontratakoje tarp planų yra ir Krymo išlaisvinimas.

Krymo prezidentinė atstovė Tamila Tasheva patikino, kad kai Krymas bus grąžintas, Ukraina iš jo deportuos visus rusus, kurie masiškai atsikėlė į pusiasalį per pastaruosius devynis metus.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMikhailas PodolyakasautonomijaKrymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių