V. Putino pozicija yra tokia: Baltarusijos prezidento rinkimai įvyko

Rusijos pozicija yra tokia: Baltarusijos prezidento rinkimai įvyko. Tai interviu televizijos kanalui „Rossija 1“ pareiškė RF prezidentas Vladimiras Putinas.

„Mes remiamės tuo, kad rinkimai įvyko. Aš iškart tai padariau. Mes pripažinome jų legitimumą. Aš pasveikinau Aliaksandrą Lukašenką su pergale šiuose rinkimuose, viskas“, – sakė jis.

Komentuodamas rinkimus Baltarusijoje, V. Putinas pareiškė, kad pasaulyje apskritai nėra „nieko idealaus“. „Nei politikoje, nei ekonomikoje, nei socialinėje sferoje – niekur. Net gamtoje nėra nieko idealaus, nors tai tobuliausia, Dievo sukurta sritis“, – teigė jis.

Pasak Kremliaus šeimininko, Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos Demokratinių institucijų ir žmogaus teisių biuro atsisakymas stebėti rinkimus Baltarusijoje verčia manyti, kad Vakarų pozicija dėl balsavimo buvo parengta iš anksto.

Demonstracijos Baltarusijoje prasidėjo po rugpjūčio 9 d. įvykusių prezidento rinkimų, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vanoidai

Vanoidai portretas
Primityvūs melagiai

Kas ne taip.?

Kas ne taip.? portretas
Putinai ,o kas per praėjusius Rusijos Prezidento rinkimus įrengė vaizdo kameras ir parodė kaip tavo klano narės nešė biuletenius glėbiais ir metė į urną už Putiną.Jei nebūtum klastojęs rinkimų būtum šiandien niekas.

Pabudote ir kelkitės.

Pabudote ir kelkitės. portretas
Rusai po truputi bundą.Chabarovske didžiulis mitingas prieš Putiną ir jo šaiką.Jie reikalauja teisingumo ir Navalno žudiko ..Kviečia Putiną ir nori pavaišinti arbata. Nė vienas netiki gydytojo išvadomis ,kad sutrikusi medžiagų apytaka.Manau gydytojams taip buvo įsakyta.O rusai kelkitės.Gana vergauti diktatoriui .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių