V. Putinas žada stengtis atkurti ryšius su Kijevu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, ketvirtadienį susitikęs su Kremliaus atžvilgiu palankiai nusiteikusiu ukrainiečių politiku, pareiškė, kad Maskva yra pasirengusi bendradarbiauti su bet kuria partija, kad atkurtų ryšius su Kijevu.

Rusijos lyderis Sankt Peterburgo mieste susitiko derybų su Viktoru Medvedčiuku, prorusiškų pažiūrų politiku ir verslininku iš Ukrainos. Be to, V. Medvedčiukas yra sakęs, kad V. Putinas yra jo dukros krikšto tėvas.

„Rusijos ir Ukrainos santykių plataus masto atnaujinimo klausimas mums yra itin svarbus, ir mes bendradarbiausime su bet kokia partija, įskaitant jūsiškę, kad atkurtume visaverčius santykius“, – pareiškė V. Putinas savo svečiui.

Šį sekmadienį Ukrainoje vyks pirmalaikiai parlamento rinkimai.

V. Medvedčiuko prorusiškas aljansas „Opozicijos platforma – Už gyvybę“ rinkėjų apklausose užima antrą vietą – už partiją žada balsuoti 10,5 proc. ukrainiečių, rodo sociologinių tyrimų grupės „Reiting“ atlikta apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti anksčiau ketvirtadienį.

Rusija ir Ukraina konfliktuoja nuo 2014 metų, kai Kijeve buvo nuverstas prorusiškas prezidentas Viktoras Janukovyčius, o Maskva aneksavo Ukrainai priklausantį Krymą.

Tų pačių metų pavasarį Rytų Ukrainoje įsiplieskė konfliktas tarp Ukrainos pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų. Jis pareikalavo jau apie 13 tūkst. žmonių gyvybių.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant per sieną karių ir ginklų. Maskva, nepaisydama įrodymų, šiuos kaltinimus neigia.

Per susitikimą su V. Medvedčiuku V. Putinas vėl paragino Kijevą surengti tiesiogines derybas su Rytų Ukrainos separatistais dviejose apsišaukėliškose „Donecko liaudies respublikoje“ ir „Luhansko liaudies respublikoje“.

„Nė vienas konfliktas pasaulyje pastarojo meto istorijoje nebuvo išspręstas be tiesioginių derybų tarp konfliktuojančių šalių“, – tvirtino Kremliaus šeimininkas.

Praėjusią savaitę V. Putinas pirmąkart kalbėjosi telefonu su naujuoju Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu ir aptarė galimą apsikeitimą kaliniais.

V. Medvedčiukas savo ruožtu Rusijos lyderiui sakė, kad „daug žmonių Ukrainoje“ teigiamai įvertino jo ir V. Zelenskio derybas telefonu.

V. Zelenskis, jokios politinės patirties neturintis 41 metų komikas, prieš tris mėnesius triuškinamai laimėjo Ukrainos prezidento rinkimus ir tapo jauniausiu šios šalies lyderiu.

Aukščiausiosios Rados rinkimai turėjo vykti spalį, bet V. Zelenskis inicijavo pirmalaikį balsavimą liepos 21-ąją, tikėdamasis sutvirtinti savo valdžią.

„Reiting“ atliktos apklausos duomenimis, populiariausia tarp rinkėjų yra V. Zelenskio partija „Liaudies tarnas“, kurią yra pasiryžę paremti 49,5 proc. respondentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čia

čia portretas
mūsų propogandistai visur rašo, kad ruskiai ir kacholai skirtingos, priešiškos tautos, o po teisybei tai bendra slavų tauta, kaip pas mus žemaičiai ir aukštaičiai, ten absoliučiai visose šeimose yra minimum po vieną rusą ar kacholą

Anonimas

Anonimas portretas
Kam Putinui rysiai su tais galvijais chocholais ?

minde

minde portretas
putinas ir lanzbergis politikoj bus iki grbo kai erkes tokie zmn/
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių