V. Putinas: Rusijos kariai laiko pozicijas Rytų Ukrainos Avdijivkos pakraščiuose

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Rusijos pajėgos esą laiko pozicijas Rytų Ukrainos Avdijivkos miesto pakraščiuose.

Spalį Rusija pradėjo brangiai kainuojantį bandymą užimti miestą, kuris nuo 2014 metų buvo įtrauktas į kovas po to, kai trumpam atiteko Maskvos remiamiems separatistams.

Per televiziją transliuotame renginyje V. Putinas sakė, kad Maskvos pajėgos „pralaužė priešo gynybą ir pasiekė Avdijivkos pakraščius. Jos užėmė 19 namų ir juos laiko“, nepateikdamas išsamesnės informacijos.

Praeitą savaitę naujienų agentūrai AFP Avdijivkos meras teigė, kad Rusijos pajėgos pirmą kartą įžengė į šį karo nuniokotą pramonės centrą, bet buvo nustumtos atgal.

Rusijos pajėgos kontroliuoja teritoriją į šiaurę, rytus ir pietus nuo Avdijivkos, kurioje prieš karą gyveno apie 32 tūkst. žmonių.

Priešas nenustoja bandyti apsupti Avdijivką.

Šią savaitę mūšio lauke abi pusės pranešė apie besitęsiančias kovas dėl daugiau teritorijos išsiplėtusioje fronto linijoje.

Ukrainos kariuomenės atstovas spaudai Oleksandras Štupunas sakė, kad Ukrainos pajėgos tvirtai ginasi rytiniame Donecko regione, kur yra Avdijivka.

„Priešas nenustoja bandyti apsupti Avdijivką“, – teigė jis interviu nacionalinei televizijai.

Rusijos pajėgos jau kelis mėnesius bando užimti strategiškai svarbų miestą, kurį ukrainiečiai laiko pasipriešinimo simboliu.

Avdijivkos užėmimas suteiktų Rusijai labai reikalingą pergalę, artėjant antrosioms puolimo Ukrainoje metinėms ir kovą vyksiantiems prezidento rinkimams.

Maskva teigia aneksavusi keturis Ukrainos regionus, įskaitant Donecko sritį, nors visiškos kontrolės juose neturi. Kyjivas ir jo sąjungininkai pasmerkė šias aneksijas ir jų nepripažįsta.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras UkrainojeAvdijivkarusų kariailaiko pozicijas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių