V. Putinas: Rusija neturi jokio noro atkurti imperiją

  • Teksto dydis:

Rusija vykdo taikią užsienio politiką ir yra viskuo apsirūpinusi šalis, kuriai nereikalingos svetimos teritorijos arba ištekliai, sekmadienį pareiškė prezidentas Vladimiras Putinas.

„Rusijos išorinė politika yra taiki – nė kiek neperdedant“, – šalies vadovas sakė duodamas interviu vienai televizijos „Rossija 1“ laidai.

„Jeigu pažvelgtume į pasaulio politinį žemėlapį ir pamatytume, kokia yra Rusija, taptų aišku, kad mums nereikalingos nei svetimos teritorijos, nei svetimi gamtos turtai. Pas mus visko apstu. Mes – viskuo apsirūpinusi šalis“, – pabrėžė V.Putinas ir pridūrė, kad Rusijai nėra jokios būtinybės su kuo nors kariauti arba konfliktuoti.

„Dar daugiau – juk 1990 metais būtent Rusija buvo buvusios Sovietų Sąjungos „skyrybų“ iniciatorė. Tai mes parodėme gerą valią ir suteikėm nepriklausomybę visoms buvusioms TSRS respublikoms. Tai įvyko ne dėl kokio nors pilietinio karo ir kitų panašaus pobūdžio konfliktų. Tai buvo bendras sprendimas“, – tęsė jis.

Pasak V.Putino, „to bendro sprendinio pagrindinis elementas buvo pačios Rusijos sprendimas“.

„Todėl neturime jokio noro atkurti imperiją, atkurti Sovietų Sąjungą. Tačiau turime apginti savo nepriklausomybę ir Rusijos suverenumą. Ir mes, žinoma, tai darėme bei darysime“, – pabrėžė Kremliaus vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
žinoma nenori atkurti imperijos, bet atkurti sovietų sąjungą nori ir net labai. tas niekšas tikrai būtų seniai okupavęs visas tris Baltijos šalis, bet koją pakišo NATO, nes ES ir piršto nepajudintų (Gruzijos, Krymo ir Ukrainos pavyzdys), ypač kai kurie putlerio garbintojai, kurie iki šiol nesupranta ar apsimeta nesuprantą putlerio kėslų. Nepatogu patapo ES didžiavyriams, kad NATO paskelbė ginsianti Baltijos valstybes, tai ir sucypsėjo menkais balseliais, kad taip taip gintų ir ji savo nares. juk prancūzai vos nepardavė okupantams savo mistralių ir tik Baltijos šalių, ypač Lietuvos, pastangomis tas įvykis nevirto pasauliniu skandalu. Taigi nė vienu putlerio žodžiu, o tuo labiau pažadu, tikėti negalima, bijau, kad ir kai kurių ES šalių vadovų pažadus ar nuostatas reikėtų tikrinti ir pertikrinti.

va

va portretas
visko turi,bet maisto eiliniai neįperka,o tanko neatsikąsi

Nezabitauskas

Nezabitauskas portretas
Aha, Krymą paėmė labai nenorom, visi rusai liūdėjo.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių