V. Putinas gina kritikų įkalinimus karo Ukrainoje metu

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šeštadienį gynė precedento neturintį susidorojimą su kitaminčiais Rusijoje karo su Ukraina metu ir ragino visus laikytis tam tikrų taisyklių.

„Tai 2023 metai ir Rusija yra įsitraukusi į ginkluotą konfliktą su kaimyne. Ir aš manau, kad turėtų būti tam tikras požiūris į žmones, kurie mums kenkia šalies viduje“, – sakė V. Putinas žurnalistams Sankt Peterburge.

„Turime nepamiršti, kad norint pasiekti sėkmės, taip pat ir konflikto zonoje, visi turi laikytis tam tikrų taisyklių“, – pridūrė jis.

Rusijos prezidentas atsakė į žurnalisto, kuris paprašė jo pakomentuoti neseniai įvykusį teatro režisierės ir politologo įkalinimą, klausimą.

„Žmonės buvo suimti už žodžius, kuriuos pasakė ar parašė. Ar tai normalu?“ – Andrejus Kolesnikovas, dienraščio „Kommersant“ reporteris, paklausė V. Putino.

Šią savaitę Rusijos valdžios institucijos sulaikė žinomą 64 metų politologą Borisą Kagarlickį ir apkaltino jį raginimu internete vykdyti terorizmą.

Gegužę Maskvos teismas nurodė suimti 38-erių teatro režisierę Jevgeniją Berkovič dėl kaltinimų terorizmo teisinimu apdovanojimą pelniusioje pjesėje apie ruses, nusprendusias internetu susituokti su radikaliais islamistais ir išvykti gyventi su jais Sirijoje.

V. Putinas sakė nežinantis nei vieno iš jų.

„Pirmą kartą girdžiu šiuos vardus ir nelabai suprantu, ką jie padarė ir kas jiems buvo padaryta, – sakė jis. – Aš tiesiog sakau jums apie savo bendrą požiūrį į šią problemą.“

Maskvos puolimo Ukrainoje kritika uždrausta, o dauguma žymių liberaliosios opozicijos narių yra kalėjime arba tremtyje.

Praėjusią savaitę valdžios institucijos sulaikė buvusį separatistų vadą ir nacionalistą tinklaraštininką Igorį Girkiną, kaltinamą ekstremizmu po to, kai jis sukritikavo V. Putiną.


Šiame straipsnyje: Vladimiras Putinaskaras Ukrainojekritikaiįkalinimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių