Užsieniečiams prašyti išmaldos užsimojo uždrausti Švedijos kraštutiniai dešinieji

  • Teksto dydis:

Kraštutinių dešiniųjų Švedijos demokratų partija trečiadienį pasiūlė uždrausti užsieniečiams šalyje prašyti išmaldos ir nustatyti kalėjimo ar deportavimo bausmę už išmaldos prašymą.

"Paskelbti išmaldos prašymą Švedijoje teisės pažeidimu užsieniečiams ir įvesti išsiuntimo ar įvažiavimo draudimo (tam tikram laikotarpiui) bausmę", - rašoma partijos politinėje programoje.

Švedijos demokratų partija į parlamentą pirmą kartą buvo išrinkta 2010 metais, su antiimigracine, euroskeptiška programa, o 2014 metų rugsėjį įvyksiančiuose rinkimuose tikisi laimėti dar daugiau vietų.

Visuomenės apklausos pastaruosius dvejus metus rodė, kad partiją remia 8-12 proc. rinkėjų.

Kaip sakoma partijos programos skyriuje "Kova su nusikalstamumu", Švedijoje yra dviejų tipų išmaldų prašytojų.

"Pagrindinė priežastis, dėl kurios išmaldos prašytojai atvyksta į Švediją, yra prašyti išmaldos profesionaliai. Galime palyginti juos su švedų išmaldos prašytojais, kurie dažnai prašo išmaldos dėl to, kad neturi namų ar yra priklausomi nuo alkoholio ar narkotikų", - sakoma programoje.

"Švedijos demokratai galvoja, kad profesionaliam išmaldos prašymui čia, Švedijoje, nėra vietos. Taip pat manome, kad Švedijos socialinė apsauga visų pirma turi būti skirta mūsų bendrapiliečiams ir rūpintis jais", - sakoma dokumente.

Švedijoje yra palyginti mažai benamių, tačiau jų skaičius padidėjo dėl Europos ekonomikos krizės.

2012 metais vyriausybė šalyje suskaičiavo 370 benamius Europos Sąjungos (ES) piliečius, kurių dauguma yra vyrai ar romai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių