Už vaikų tvirkinimą nuteistas kardinolas pateikė apeliaciją Aukštajam Teismui

Nešlovę užsitraukęs kardinolas George'as Pellas (Džordžas Pelas) antradienį apskundė Australijos Aukštajam Teismui jam paskelbtą apkaltinamąjį nuosprendį nepilnamečių tvirkinimo byloje.

78-erių dvasininkui, atliekančiam šešerių metų laisvės atėmimo bausmę už dviejų choristų lytinį išnaudojimą 10-e dešimtmetyje, tai yra paskutinė galimybė apginti savo garbę.

Praėjusį mėnesį Viktorijos valstijos Apeliacinis Teismas nepatenkino buvusio Vatikano iždininko, kadaise padėdavusio rinkti popiežius, skundo, dviem iš trijų teisėjų priėmus jam nepalankų sprendimą.

G. Pellas ir jo šalininkai kategoriškai neigia, kad jis padarė kokių nors nusikaltimų, apie kuriuos visuomenė sužinojo 2014 metais, kai viena iš aukų mirė nuo narkotikų perdozavimo, o kita – kreipėsi į policiją.

Tačiau nėra jokių garantijų, kad Aukštasis Teismas imsis kardinolo bylos. Australijos vyriausieji teisėjai dabar svarsto, ar leisti tęstis apeliacijos procesui, o ši procedūra gali užtrukti kelis mėnesius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tadas

Tadas  portretas
Bukite tolerantiski, jisai toks gime, jis nekaltas. Bukite tolerantiski visiem, ne tik lgbt, bukit aviu banda, viskas bus gerai ir jum isplaus smegenys, nes tai normalu, zmones tokie gimsta.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių