UNESCO: daugėja išpuolių prieš žurnalistus per protestus

Smarkiai padaugėjo smurto atvejų prieš žurnalistus per protestus visame pasaulyje, o pagrindiniai to kaltininkai yra saugumo pajėgos ir policija, pirmadienį paskelbė UNESCO.

Organizacija teigia, kad nuo šių metų sausio ir birželio suskaičiavo 21 protestą, kurio metu žurnalistai, pranešinėjantys apie protestus, buvo užpulti, areštuoti arba žuvo.

UNESCO ataskaitoje nurodoma, kad išpuolių prieš žurnalistus suintensyvėjimas iš dalies yra susijęs su tuo, kad apskritai per pastaruosius penkerius metus pastebėta, jog policija ir saugumo pajėgos dažniau naudoja neteisėtą jėgą.

Per protestus nuo 2015 metų iki 2020 metų vidurio žuvo mažiausiai 10 žurnalistų, nustatyti 125 išpuoliai prieš reporterius ir jų areštai.

UNESCO ataskaitoje nagrinėjami protestai 65 šalyse. Žurnalistai, žuvę darbo metu, dirbo Sirijoje, Meksikoje, Izraelyje, Nikaragvoje, Šiaurės Airijoje, Nigerijoje ir Irake.

„Šimtai žurnalistų visame pasaulyje, bandančių nušviesti apie protestus, buvo gąsdinami, mušami, bauginami, sulaikomi, stebimi, grobiami arba sugadinta jų įranga“, – pažymima ataskaitoje.

UNESCO teigimu, policija ir saugumo pajėgos yra atsakingos už daugiausiai išpuolių prieš žurnalistus.

UNESCO generalinė direktorė Audrey Azoulay paragino šalių vyriausybes užtikrinti, kad žurnalistai galėtų dirbti savo darbą nesibaimindami dėl savo saugumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kalti tai visos spec t kaip czv mosad kgb ir visos kt?...

o????

o???? portretas
kas pakiso nudus juk nensvarbu kur butum s pec u t visur veikia galejo ir /savi/ sava patvarkyt neatmestyna taip kad be faktu ir irodymu nelokite?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių