Ukrainos tyrėjai apklausė P. Porošenką kaip liudininką ekonominių nusikaltimų byloje

  • Teksto dydis:

Buvęs Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį buvo apklaustas kaip liudininkas Valstybiniame tyrimų biure (VTB), tiriant bylą dėl įtariamų ekonominių nusikaltimų.

„Petro Porošenka tikrai buvo apklaustas, nors jo atstovai nuolat keitė sprendimus dėl apklausos datos ir jo dalyvavimo“, – žurnalistams sakė VTB atstovė Anželika Ivanova.

Ji pažymėjo, kad eksprezidentas gavo šaukimą į kitą apklausą, bet nepatikslino datos.

A. Ivanova pabrėžė negalinti išsamiau komentuoti apklausos, nes šios detalės yra ikiteisminio tyrimo paslaptis.

„Tikimės, kad baudžiamosios bylos dalyvio dalyvavimas bus tinkamas... Tai padės mums atlikti ikiteisminį tyrimą“, – sakė ji.

„Jis buvo apklaustas kaip liudininkas ir šiuo metu jo statusas byloje nėra pakitęs“, – pabrėžė A. Ivanova.

P. Porošenka ketvirtadienį pranešė, kad per apklausą VTB davė parodymus, susijusius su susitarimu dėl jam priklausiusios laivų statyklos „Kuznia na Rybalskomu“ pardavimo.

Gegužė buvęs aukšto rango pareigūnas eksprezidento Viktoro Janukovyčiaus administracijoje Andrijus Portnovas pareiškė ketinąs kreiptis į teisėsaugą dėl galimai P. Porošenkos ir jo bendražygių padarytų nusikaltimų, tokių kaip neteisėta veikla lengvatinio apmokestinimo zonose ir kariuomenės lėšų pasisavinimas.

Gegužės pabaigoje VTB direktorius Romanas Truba informavo, kad jo vadovaujama institucija pradėjo nagrinėti tokį A. Portnovo pareiškimą.

Birželį A. Portnovo informavo, kad teismas patenkino tyrėjų prašymą leisti peržiūrėti bendrovės „Kuznia na Rybalskomu“ ir televizijos „Priamoj“ dokumentus.

„Fabula – neteisėtų pajamų plovimas, lengvatinio apmokestinimo zonos, akcijų įforminimas netikriems asmenims ir mokesčių vengimas“,  – paaiškino A. Portnovas.

Kijeve įsikūrusią įmonę „Kuznia na Rybalskomu“ pernai rudenį iš P. Porošenkos įsigijo verslininkas Serhijus Tihipka.

Po pusantros valandos trukusios apklausos iš VTB išėjusį P. Porošenka mėgino užpulti keturi nežinomi vyrai. Jie mėgino pribėgti prie eksprezidento automobilio, bet asmens sargybiniui pavyko juos atremti pasinaudojus skėčiu. Vienas iš užpuolikų apsaugininkui papurškė ašarinių dujų.

Į incidentą sureagavus policijai užpuolikai paspruko.

P. Porošenka tuo metu jau buvo spėjęs įsėsti į mašiną ir nenukentėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žmogžūdys.....

žmogžūdys..... portretas
Jo dėka kiek žmonių nužudyta.....

LT

LT portretas
Porosenka lietuvos seimo draugas!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių