Ukrainos prezidento darbo pradžią palankiai vertina daugiau nei 60 proc. gyventojų

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir jo vyriausybės darbo pradžią palankiai vertina 62 proc. šalies gyventojų, rodo pirmadienį paviešintos visuomenės apklausos rezultatai.

„Pirmuosius prezidento ir jo komandos veiklos žingsnius teigiamai vertina 62 proc. Ukrainos piliečių (19 proc. – visiškai, 43 proc. – daugiausia pozityviai). Neigiamai juos vertina 24 proc. – dukart daugiau nei rugpjūtį“, – nurodo Ilko Kučerivo demokratijos iniciatyvų fondo ir Kijevo tarptautinio sociologijos instituto lapkričio 4–19 dienomis atliktos apklausos organizatoriai.

„75 proc. teigiamai įvertino, kad prezidentas inicijavo derybas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Teigiamai įvertintas ir sprendimas atitraukti kariuomenę nuo sąlyčio linijos [Rytų Ukrainoje]“, – per pristatymą Kijeve pareiškė minėto fondo direktorė Irina Bekeškina.

„Respondentai teigiamai atsiliepė apie dialogą su Lenkija istoriniais klausimais, apie rinkimų komisijos sudėties atnaujinimą“, – pridūrė ji.

„Tuo pat metu neigiamai įvertinti šie sprendimai: sprendimas sukurti žemės ūkio paskirties žemės rinką, sprendimas privatizuoti stambias valstybines įmones“, – pažymėjo I. Bekeškina.

Remiantis tyrimu, 15 proc. apklausos dalyvių neigiamai įvertino derybų su Putinu iniciatyvą, o dešimtadaliui respondentų buvo sunku atsakyti į šį klausimą.

Daugiau nei pusė respondentų teigiamai įvertino sprendimą atitraukti kariuomenę iš karo krečiamos Rytų Ukrainos, kiek daugiau nei ketvirtadalis – neigiamai.

Beveik 40 proc. piliečių pritarė azartinių lošimų legalizavimą, kiek mažiau nei pusė – nepalaikė.

Sprendimą ištraukti iš šešėlio gintaro gavybą parėmė 71 proc. apklausos dalyvių, 13 proc. – pasisakė prieš.

Atliekant apklausą 110 gyvenviečių buvo apklausti per 2 tūkst. žmonių. Apklausos paklaida neviršija 2,3 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių