V. Zelenskis skeptiškas dėl derybų su Rusija: tegul pamėgina

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atskleidė, apie ką kalbėjosi su Baltarusijos prezidentu Aliaksandru Lukašenka, ir kodėl sutiko susitikti deryboms su Rusija.

Savo pranešime jis pabrėžė, kad su A. Lukašenka nebuvo kalbėjęs dvejus metus, tačiau šiandien, sekmadienį, su Baltarusijos prezidentu V. Zelenskis teigė kalbėjęsis ilgai ir konkrečiai.

„Išsamiai jam paaiškinau, kad mūsų susidūrimas neįmanomas. Nenoriu, kad iš Baltarusijos į Ukrainą skristų raketos, lėktuvai, sraigtasparniai. Nenoriu, kad į Ukrainą iš Baltarusijos vyktų kariuomenė“, – kalbėjo Ukrainos prezidentas.

Kaip teigiama, A. Lukašenka V. Zelenskį tuo patikino.

BBC skelbia, kad Ukrainos ir Rusijos derybos vyks prie Pripetės upės. Ukrainos prezidentas neslėpė – netiki derybų rezultatais, tačiau pabandys sustabdyti karinius veiksmus savo šalyje, nors galimybė ir labai maža.

„Kalbėsiu atvirai, kaip visada: nelabai tikiu šio susitikimo rezultatais. Tačiau tegul pamėgina“, – vaizdo kreipimesi sakė V. Zelenskis. Prezidentas pridūrė, jog jeigu apskritai yra šansas užbaigti karą, jis turėtų dalyvauti derybose.

„Kad nė vienam Ukrainos piliečiui nekiltų jokios abejonės, jog aš kaip prezidentas nemėginau sustabdyti karo, kai buvo nors ir mažas, bet vis dėlto šansas“, – sakė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojederybos su RusijaVolodymyras Zelenskis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių