Ukrainos gynybos vadovas: šalis ras kelią nepriklausomai nuo to, kas laimės JAV rinkimus

  • Teksto dydis:

Ukraina ras kelią, kaip susidoroti su iškylančiais sunkumais, jei Jungtinėse Valstijose antrą kadenciją prezidento poste laimės Donaldas Trumpas, trečiadienį sakė ukrainiečių gynybos ministras.

Atidžiai apgalvotame komentare JAV politikos formuotojų ir žurnalistų auditorijai Rustemas Umerovas kalbėjo apie Ukrainos diplomatinius ir karinius sunkumus, D. Trumpui ir jo kandidatui į viceprezidentus J. D. Vance'ui stiprinant savo pozicijas rinkimų kovoje.

J. D. Vance'as, senatorius iš Ohajo, Kongrese stengėsi blokuoti JAV karinę ir finansinę pagalbą Ukrainai, o D. Trumpas yra sakęs, kad jei laimės lapkritį vyksiančius rinkimus, iškart nutrauks karą Ukrainoje.

Respublikonų eksprezidentas nenurodė, kaip tą padarytų. Analitikai sako, jog tai galėtų apimti JAV pagalbos Ukrainai sustabdymą, nebent Kyjivas sutiktų su ugnies nutraukimu Rusijos sąlygomis, įskaitant teritorijų atidavimą.

„Tikime JAV vadovybe, tikime, jog Amerika nori, kad jos partneriai ir sąjungininkai taip pat būtų stiprūs“, – sakė R. Umerovas, nuotoliniu būdu kalbėdamas metiniam Aspeno saugumo forumui Kolorade.

„Šiuo etapu sutelksime dėmesį į mūšio lauką“, – sakė jis.

„Kad ir koks bus [JAV rinkimų] rezultatas, mes rasime sprendimus“, – sakė R. Umerovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jūs pradžioje

Jūs pradžioje  portretas
savo valstybėje išsirinkite turinti įgaliojimus prezidentą, o tada rūpinkitės kitomis šalimis.

Anonimas

Anonimas portretas
PASIVADINS NEW IZHRAEL

Jonas

Jonas portretas
Žydas tu esi,už kiek tave samdo draugas artistas.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių