Ukraina atmetė pakartotiną Rusijos siūlymą pratęsti dujų tranzito sutartį

  • Teksto dydis:

Ukraina atmetė pakartotiną Rusijos siūlymą pratęsti gamtinių dujų tranzito sutartį, kurios galiojimas baigsis kartu su šiais metais.

„Dabartinė tranzito sutartis su „Gazprom“ neatitinka Ukrainos ir Europos teisės aktų reikalavimų, todėl ji negali būti pratęsta“, – pareiškė Ukrainos nacionalinio energetikos holdingo „Naftogaz“ vykdomasis Jurijus Vitrenko.

Apie tokį pakartotiną pasiūlymą Ukrainai pranešė Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Pankinas, pareikšdamas, jog Rusija yra pasirengusi tai padaryti jai priimtinomis sąlygomis.

„Rusiškų dujų tranzitas per Ukrainą gali būti vykdomas standartinėmis Europos, o ne Rusijos sąlygomis“, – atsakė J. Vitrenko.

Po sausio 22-ąją Europos Komisijos būstinėje vykusio Ukrainos ir Rusijos derybų dėl dujų tranzito po 2019 metų pirmojo turo skelbta, jog šalys sutarė jas ministrų, „Naftogaz“ ir „Gazprom“ vadovų lygyje pratęsti gegužės mėnesį, o iki tol periodiškai rengti technines dvišales ekspertų konsultacijas.

„Naftogaz“ valdybos pirmininkas Andrejus Kobolevas po šių derybų turo sakė: „Nustebino „Gazprom“ pasiūlymas tiesiog pratęsti dabartinės sutarties galiojimą. Atsakydamas į tai turiu pabrėžti, kad „Naftogaz“ pasirengęs svarstyti tik tokį bendradarbiavimą, kuris visiškai atitiktų Ukrainai priimtinas Europos teisės normas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia gerai

cia gerai portretas
daugiau pumpuos duju per naujaji Turkijos vamzdyna ir vargsams turkams pades...ojie is aurosajuzo tegul lupa saibas...

haholas

haholas portretas
pats blogiausias ,ta visi zino,neapvoges nenurims,ta pajunta euro sajunga,bet vistiek kisas salies vidaus reikalus.

Anonimas

Anonimas portretas
Oho, kiek , pasirodo, priperdžia tie ariogališkiai....pasidalinkit patirtim, kaip.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių