UNICEF: dėl pandemijos skurde atsidūrė dar 100 mln. vaikų

Koronaviruso pandemija dar 100 mln. vaikų įstūmė į skurdą, rodo JT Vaikų fondo (UNICEF) tyrimas. Per mažiau nei dvejus metus nuo 2019-ųjų skurde gyvenančių vaikų skaičius išaugo 10 proc., ketvirtadienį pranešė organizacija.

Jau prieš pandemiją milijardas vaikų pasaulyje neturėjo pakankamų galimybių mokytis, naudotis sveikatos priežiūros paslaugomis, sanitariniais mazgais, švariu vandeniu. Tokios krizės esą nėra buvę per 75 UNICEF gyvavimo metus.

„Didėja skaičius vaikų, kurie badauja, nelanko mokyklos, yra išnaudojami, gyvena skurde ar yra prievarta apvesdinami – ir tuo pat metu mažėja skaičius vaikų, galinčių gauti medicinos paslaugas, vakcinas, užtektinai maisto ir svarbių paslaugų“, – sakė UNICEF vadovė Henrietta Forė. Anot jos, geriausiu atveju prireiks 7-8 metų, kol situacija daugelyje sričių normalizuosis.

Vienu metu per pandemiją dėl karantino 1,6 mlrd. vaikų nėjo į mokyklas. Pernai atšaukta beveik 80 proc. kontaktinių pamokų. Naujausiu vertinimu, 160 mln. nepilnamečių priversti dirbti, tai yra padidėjimas 8,4 mln. per ketverius metus. Esą yra pavojus, jog iki 2022 metų pabaigos dar 9 mln. nepilnamečių turės dirbti, kad padėtų savo šeimoms išgyventi. Iki 2030-ųjų dėl savo šeimų skurdo gali būti ištekinta dar 10 mln. mergaičių.

UNICEF pareikalavo vyriausybių ir pasaulio bendruomenės imtis ryžtingų veiksmų, kad jaunimas vėl galėtų grįžti į mokyklas ir švietimo įstaigas ir būtų užtikrinta jų sveikatos priežiūra.


Šiame straipsnyje: UNICEFskurdasvaikaipandemija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Va čia tai yra tikros grėsmės!Pasauliui reiktų tikrai susirūpinti!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių