„Uber“: visi bendrovės vairuotojai Jungtinėje Karalystėje bus laikomi darbuotojais

Pavežėjimo paslaugų bendrovė „Uber“ paskelbė mokėsianti 70 tūkst. savo vairuotojų Jungtinėje Karalystėje minimalią algą, suteiksianti apmokamas atostogas ir automatinį pensijos planą.

JAV vertybinių popierių ir rinkų komisijai (SEC) pateiktame dokumente „Uber“ teigia, kad „naudojant mobilumo platformą Jungtinėje Karalystėje privačiai pasamdyti vairuotojai bus laikomi darbininkais“ nuo kovo 17 d.

Šis sprendimas priimtas po ilgo bylinėjimosi ir pralaimėjimo byloje, kurios metu JK Aukščiausiasis Teismas nurodė, kad „Uber“ vairuotojai yra darbininkai, o ne sutartininkai, kaip teigė bendrovė.

„Uber“ patikslino, kad vairuotojai bus laikomi darbininkais, o ne darbuotojais, o tai reiškia, kad mokesčius jie mokės taip pat, kaip savarankiškai dirbantieji, tačiau jiems priklausys minimalus atlyginimas, apmokamos atostogos ir pensija.

„Darbininkas yra klasifikacija, kuri randama tik JK darbo teisėje“, – sakoma „Uber“ pateiktame dokumente.

„Tai reiškia, kad vairuotojai uždirbs pinigus saugiau, galės planuoti savo ateitį ir išlaikyti lankstumą, kuris yra svarbus privataus samdymo sektoriuje“, – tvirtina „Uber“.

Bendrovė teigė nekeičianti pajamų ir pelno prognozių nei šių metų pirmam ketvirčiui, nei visiems metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių