U. von der Leyen: ES pasirengusi tam atvejui, jei Rusija sumažintų dujų tiekimą

Europos Sąjunga (ES), pasak Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen, ėmėsi priemonių tam atvejui, jei Rusija sustabdytų dujų tiekimą. Kad būtų sušvelninta dujų trūkumo rizika, Komisija praėjusiais mėnesiais kalbėjosi su svarbiomis suskystintų dujų eksportuotojomis, pavyzdžiui, JAV, Kataru ir Egiptu, kad šios padidintų tiekimo apimtis, sakė ji Europos naujienų agentūroms.

Be to, buvo deramasi su tokiomis svarbiomis suskystintų dujų importuotojomis, kaip Japonija ir Pietų Korėja, kad jos skirtų ES savo įsigytas dujas.

Pavyzdžiui, laivai su suskystintomis dujomis iš Kataro esą galėtų būti nukreipiami ne į Japoniją, bet į Europą. Šių pastangų dėka ES sausį importavo rekordinį  gamtinių dujų kiekį – 10 trln. kubinių metrų, sakė U. von der Leyen.

Esant dabartinei padėčiai, esą naudinga ir tai, kad ES po Rusijos 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos išplėtė savo dujotiekių tinką ir padidino suskystintų dujų terminalų pajėgumus.

Mūsų modeliai rodo, kad esame gana saugūs, jei „Gazprom“ toliau mažintų dujų tiekimą, kalbėjo U. von der Leyen. Tačiau visiškai sustabdžius tiekimą esą reikėtų imtis ekstremalių priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nepergyvenk

nepergyvenk portretas
ruselis neapgaus: kiek mokesi uz dujas tiek ir gausi...uz dyka dabar ir y ausy negausi...

jei dujų mažėja

jei dujų mažėja portretas
reikia daugiau žirnių, raugintų agurkų ir pieno vartoti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių